VIDEO Şeful Poliţiei de Frontieră: 4.600 de tone deşeuri, confiscate de la începutul anului

Poliţiştii de frontieră au reuşit să confişte, de la începutul anului, peste 4.600 tone de deşeuri, în cadrul unor acţiuni desfăşurate cu Garda de Mediu şi Direcţia Vămilor, a informat, joi, şeful IGPF, chestor principal de poliţie Liviu Bute.
 

"Remarcăm o creştere semnificativă a mai multor indicatori specifici Poliţiei de Frontieră. În primele şase luni ale acestui an, am avut o creştere de peste 50% a numărului total de infracţiuni constatate în zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră faţă de perioada similară a anului trecut. Mă refer la trecerile şi tentativele de trecere ilegală a frontierei, traficul de migranţi, contrabandă. De asemenea, se evidenţiază tendinţa de expansiune a activităţilor din sfera transporturilor ilegale de deşeuri. De la începutul acestui an, poliţiştii de frontieră au intervenit în 106 cazuri, reuşind confiscarea a peste 4.600 tone de deşeuri, fie în intervenţii punctuale, fie în cadrul unor acţiuni de amploare desfăşurate în colaborare cu Garda Naţională de Mediu şi Direcţia Generală a Vămilor", a declarat Liviu Bute, la o ceremonie organizată cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră.
 

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

 

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

În cadrul evenimentului, s-a anunţat că ministrul de Interne, Lucian Bode, a aprobat avansarea în gradul profesional următor înaintea îndeplinirii stagiului minim pentru 180 poliţişti de frontieră, pentru merite deosebite dovedite în misiunile operative.
 

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

De asemenea, a fost anunţată o donaţie din partea companiei British American Tobacco, constând în 250 de camere de supraveghere cu senzor de mişcare, despre care Liviu Bute a spus că vor fi "al treilea ochi al Poliţiei de Frontieră". AGERPRES/(A – autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea) 

 

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO 

 

** Citeşte şi:

 

VIDEO Doi poliţişti de frontieră, premiaţi pentru destructurarea unor mari grupări de contrabandă cu ţigări 

Sursa: Agerpres