VIDEO DSU: Pompierii români au început prima misiune de salvare în Grecia

Prima misiune a pompierilor care au plecat în Grecia pentru a sprijini autorităţile elene să stingă incendiile de vegetaţie a început duminică dimineaţă, în zona Spathari, în primă fază fiind prezenţi 35 de subofiţeri care încadrează 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 2 cisterne.

 

Lor li se alătură patru ofiţeri români, însărcinaţi cu dublă responsabilitate: coordonarea primului modul de intervenţie, respectiv menţinerea unei legături permanente cu ofiţerul elen delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români, arată Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit sursei citate, schimbarea personalului operativ este planificată a fi efectuată la 6 ore.

Autorităţile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, fiind responsabile de configurarea planului de intervenţie, gruparea numerică a forţelor şi efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acţiona în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetaţie, arată DSU.

Incendiile devastează Grecia de aproape o săptămână, exacerbate de temperaturile deosebit de ridicate şi vântul puternic. În ajutorul pompierilor greci au venit echipaje din Ucraina, România, Cipru şi Israel, iar Franţa, Elveţia, Suedia şi Croaţia au trimis de asemenea avioane şi elicoptere de intervenţie. AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Sursa foto: IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania / Facebook

Sursa: Agerpres