VIDEO Cîţu: Franţa – un partener economic important; România este un loc unde merită să investeşti

România este un loc unde merită să investeşti, iar Franţa – un partener economic important pentru ţara noastră, a afirmat, miercuri, premierul Florin Cîţu, la recepţia organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.
 

"Această pandemie ne-a pus în faţa unei realităţi – aceea că nimeni nu e în siguranţă până nu suntem toţi în siguranţă. Revenirea a normalitate va însemna şi este strâns legată de redresarea economică. Învingerea pandemiei prin vaccinare rămâne cea mai bună cale de urmat pentru economiile şi societăţile noastre. Franţa este un partener economic important pentru noi, iar România este un loc unde merită să investeşti", a precizat Cîţu, la Ambasada Franţei.

El a mulţumit cadrelor medicale din cele două ţări pentru modul solidar în care au acţionat pentru salvarea de vieţi omeneşti.
 

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO

"Apreciez dorinţa doamnei ambasador (Laurence Auer – n.r.) de a pune sărbătoarea de astăzi sub semnul unui omagiu adus personalului medical şi de îngrijire care a fost în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Aş vrea să mulţumesc şi eu personalului medical din România şi din Franţa care a acţionat în mod solidar pentru a salva vieţi omeneşti. Salut şi contribuţia medicilor români din Franţa la acest efort comun extraordinar", a spus premierul.

De asemenea, Florin Cîţu a amintit că parteneriatul economic româno-francez cuprinde sectoare strategice naţionale, de la industria auto, la cea aeronautică sau domeniul energetic.

"Ne aşteptăm la reluarea creşterii schimburilor economice, care să confirme tendinţa pozitivă a ultimilor ani", a afirmat prim-ministrul, adăugând că semnalele din acest an sunt optimiste.
 

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Cîţu a menţionat că, în primul semestru al anului viitor, Franţa va prelua preşedinţia Consiliului UE. "Va fi un moment crucial pentru refacerea şi repornirea societăţilor şi economiilor noastre", a afirmat acesta. El a arătat că pandemia a scos în evidenţă importanţa coordonării la nivel european în gestionarea mai rapidă şi eficientă a crizei generate de coronavirus.

România este pregătită să lucreze în acest sens şi să sprijine viitoarea preşedinţie franceză pentru obţinerea de beneficii concrete pentru toţi cetăţenii europeni, inclusiv prin concretizarea Uniunii sănătăţii, a adăugat şeful Executivului. AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Gabriela Badea)

 

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

 

** Citeşte şi:

 

VIDEO Ziua Franţei – Laurence Auer: Dedicăm ceremonia cadrelor medicale şi eforturilor pentru vaccinare în întreaga lume 

 

VIDEO Iohannis: Prietenia româno-franceză este puternică, iar parteneriatul nostru strategic este solid 

Sursa: Agerpres