Vaslui: Poliţiştii rutieri au împărţit veste reflectorizante în cadrul campaniei ”O vestă pentru o viaţă”

Reprezentanţi ai Serviciului Rutier Vaslui, alături de omologi din Republica Moldova şi de autorităţile locale din Vetrişoaia, au împărţit, vineri, veste reflectorizante locuitorilor din comună, în cadrul campaniei "O vestă pentru o viaţă".

Campania derulată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui urmăreşte reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicate persoane care folosesc pentru deplasare drumurile judeţene sau naţionale şi nu sunt echipate corespunzător.

"În cadrul evenimentului au fost împărţite veste persoanelor care se deplasau pe drumurile publice folosind căruţe, pe biciclete sau în calitate de pietoni. Până în acest moment, în cadrul campaniei au fost distribuite peste 8.000 de veste reflectorizante, iar această acţiune va continua în toate comunele din judeţul Vaslui. Campania îşi propune conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu folosesc aceste veste, având în vedere că multe dintre evenimentele rutiere grave înregistrate în judeţul Vaslui au avut drept cauză abaterile bicicliştilor sau căruţaşilor", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

La invitaţia autorităţilor locale, poliţişti vasluieni şi omologii lor din Republica Moldova au organizat o întâlnire cu locuitori ai comunei Vetrişoaia, prilej cu care acestora le-au fost prezentate prevederile legale în vigoare şi sfaturi care să îi ajute să nu devină victime ale evenimentelor rutiere. AGERPRES /(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres