Vaslui: Motocicliştii, învăţaţi să conducă defensiv, la Parada moto Open Camp

Zeci de motociclişti din mai multe judeţe ale ţării au participat, sâmbătă, la Parada moto Open Camp, eveniment organizat de clubul Blue Knights Romania IV, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

În cadrul evenimentului au avut loc prezentări susţinute de reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, ai Registrului Auto Român şi ai clubului de motociclism şi a fost organizat un workshop de conducere defensivă a motocicletelor.

 

"Am desfăşurat astăzi o activitate de prevenire a accidentelor rutiere, organizată la iniţiativa domnului Mirel Ciobotariu, reprezentantul unui club al motocicliştilor, care a reuşit să aducă la acest eveniment foarte mulţi motociclişti din ţară. Îi avem alături de noi şi pe reprezentanţii Registrului Auto Român, cu care noi colaborăm şi desfăşurăm activităţi. Totodată, am invitat un instructor de conducere defensivă a motocicletei din cadrul Brigăzii rutiere Bucureşti. Le dorim conducătorilor de motociclete să aibă plimbări în siguranţă şi să respecte regulile de circulaţie", a transmis şefa Serviciului Rutier Vaslui, Anca Ranghiuc.

"De doi ani de zile ne implicăm activ în pregătirea colegilor din cadrul Ministerului de Interne, dar şi a motocicliştilor din cluburi. Am participat la mai multe întâlniri ale motocicliştilor, întâlniri ale pasionaţilor de automobile, în care am discutat despre conducerea preventivă, conducerea defensivă, pentru că asta ne interesează. Am făcut foarte multe spoturi cu titlul "Strada nu este circuitul tău". Asta vrem să înţeleagă toţi cei care participă la astfel de evenimente: că pe stradă ieşim să ne facem treaba şi să ajungem cu bine acolo unde ne-am propus să ajungem", a declarat instructorul Robert Iacob, din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti.

 

Preşedintele clubul Blue Knights Romania IV, Mirel Ciobotariu, a precizat că în România nu există o cultură a motociclismului şi că participanţii la trafic trebuie să fie obişnuiţi cu prezenţa pe şosele a motocicliştilor, în timp ce aceştia trebuie să fie, la rândul lor, responsabili şi să conducă preventiv.

 

"Vrem să le arătăm şi motocicliştilor modalităţi de a conduce motocicleta defensiv, fără a tura motoarele, în condiţii maxime de siguranţă. În România, nu există o cultură a motociclismului, nu toată lumea ne dă prioritate, nu toată lumea ne vede, dar încercăm să obişnuim automobiliştii cu prezenta noastră în trafic. Le transmit tuturor participanţilor la trafic să aibă grijă şi să respecte regulile de circulaţie", a menţionat Mirel Ciobotariu.

Evenimentul s-a încheiat cu o paradă a motocicliştilor pe străzile din municipiul Vaslui. AGERPRES /(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Foto: (c) LOREDANA CIOBANU / AGERPRES FOTO

Sursa: Agerpres