Vaslui: Moş Crăciun a ajuns cu maşina de pompieri la o familie nevoiaşă din satul Parpaniţa

Moş Crăciun a ajuns, luni, cu o autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui la o familie nevoiaşă din satul Parpaniţa.

 

Foto: (c) LOREDANA CIOBANU / AGERPRES

Încărcată cu daruri – jucării, alimente, mobilier şi toate cele trebuincioase într-o casă nouă – maşina a ajuns în Parpaniţa cu sirenele pornite, spre bucuria a şase copii părăsiţi de mamă, rămaşi în grija tatălui şi a bunicii, care s-au mutat de astăzi din locuinţa ponosită în care au stat până acum şi au păşit în casă nouă. La construcţia casei au lucrat vreme de aproape trei luni mai mulţi voluntari, printre care şi câţiva pompieri militari mobilizaţi de Andrei Gheoghieş, un subofiţer ISU, care de câţiva ani buni este implicat în tot felul de proiecte sociale.

 

Foto: (c) LOREDANA CIOBANU / AGERPRES

În urmă cu câteva luni, Andrei a aflat că preotul din Parpaniţa, Vasile Paraschiv, care, cu bani şi materiale de construcţii din donaţii, începuse construcţia casei celor şase copii, mai avea nevoie de ajutor pentru a finaliza construcţia şi a dat adunarea. A strâns bani de la colegi şi de la cunoscuţi, a anunţat că are nevoie de materiale de construcţii şi a început munca.

"În acest proiect s-au implicat foarte multe persoane. A ajutat fiecare cum a putut şi toţi au meritul să fi adus zâmbetul pe chipul acestei familii", a spus preotul Vasile Paraschiv.

Au fost zile când pompierii ieşeau din din tura de serviciu de 24 de ore şi mergeau direct la casa din Parpaniţa, pentru ca locuinţa să fie gata până de sărbători.

 

Foto: (c) LOREDANA CIOBANU / AGERPRES

"Casa a fost ridicată de părintele Parschiv, iar pe final noi ne-am implicat şi am reuşit să ducem la bun sfârşit acest proiect. Am venit cu colegii, după tura de serviciu sau în zilele libere, am făcut tencuiala casei, am pus şapă, am ajutat la acoperiş. Acum, că totul s-a termina simt o mare bucurie. Am şi eu un copil acasă şi ştiu ce înseamnă sufletul de copil. Prin acest lucru pe care l-am făcut, am deschis viitorul a şase copii. Le-am dat o nouă şansă. Azi dorinţa lor a fost îndeplinită. Au o casă frumoasă, spaţioasă, le doresc să se bucure de ea", a spus Andrei Gheorghieş.

Pompierul le-a mulţumit colegilor şi tuturor celorlalţi voluntari pentru implicare şi a spus că îl aşteaptă şi el pe Moş Crăciun: cu sănătate şi putere să ajute alte suflete aflate în nevoie.

Abandonaţi de mamă şi învăţaţi de mici cu traiul greu, cei şase copii s-au convins în ajunul marii sărbători a Naşterii Domnului că Moş Crăciun există. L-au primit cu lacrimi în ochi şi au promis că vor avea grijă de căsuţă dar şi de toate lucrurile primite.

"Nu-mi vine să cred că am o cameră în care o să dorm cu sora mea. e ca un vis care a devenit realitate. Ne bucurăm pentru tot şi le mulţumim celor care ne-au ajutat", a spus Maria.

Cuvinte de mulţumire a avut şi tatăl copiilor, care le-a urat sănătate pompierilor de la ISU Vaslui, salvatori de profesie în timpul serviciului şi salvatori de suflete în timpul liber. AGERPRES /(AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres