Urs observat lângă Alba Iulia; populaţia, avertizată prin RO-ALERT

Locuitorii unei suburbii a municipiului Alba Iulia au fost atenţionaţi, luni după-amiaza, prin RO-ALERT, cu privire la prezenţa unui urs pe raza localităţii, oamenii fiind sfătuiţi să nu se expună la pericol şi, în caz de nevoie, să sune la 112.

"Atenţie. A fos semnalată prezenţa unui urs pe raza localităţii Pâclişa. Sporiţi atenţia şi nu vă expuneţi la pericol. În caz de pericol, apelaţi 112. ISU Alba", este mesajul pe care l-au primit cetăţenii din Pâclişa.

Ursul a fost observat, potrivit unor imagini postate pe reţelele de socializare, şi de un grup de tineri, care l-au urmărit cu maşina până când acesta a dispărut de pe drum, în pădure.

De mai multe zile, ursul a fost observat în zona Pâclişa, motiv pentru care s-a luat decizia monitorizării zonei de către jandarmi. În urmă cu două săptămâni, un urs de mari dimensiuni a fost observat într-un sat situat la câţiva kilometri distanţă de Alba Iulia, în Ampoiţa.

Până la aceste cazuri, în satele din Alba nu au fost înregistrate astfel de apariţii. AGERPRES / (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres