UPDATE Autovehiculele mai mici de 7,5 tone pot circula pe DN 24B între localităţile Huşi şi Albiţa

Autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 tone pot circula din nou pe DN 24B între localităţile Huşi şi Albiţa, judeţul Vaslui, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit companiei de drumuri, momentan se menţine restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, astfel încât utilajele CNAIR să poată continua eficient intervenţiile.

Închiderea temporară a acestui sector de drum a fost necesară din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului puternic ce au dus la reducerea drastică a vizibilităţii.

"Menţionăm că Regionalele CNAIR SA acţionează în continuare, în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă şi pentru ca restricţiile de pe alte sectoare de drum să poată fi ridicate în cel mai scurt timp. Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", precizează compania de drumuri.

 

UPDATE ORA 17.10 CNAIR: Circulaţie redeschisă pe DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti – Codreşti din judeţul Vrancea 

 

Circulaţia pe DN 23 B, între Măicăneşti – Ciorăşti – Codreşti, judeţul Vrancea, a fost redeschisă vineri după-amiaza pentru toate categoriile de autovehicule, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Măsura închiderii acestui sector a fost luată în noaptea de joi spre vineri din cauza ninsorilor abundente şi viscolului care au redus drastic vizibilitatea.

"Precizăm că reprezentanţii CNAIR acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a menţine carosabilul practicabil în condiţii de iarnă", se arată în comunicat.

ORA 14.16 Două drumuri naţionale închise şi alte 5 cu restricţii pentru autovehiculele de mare tonaj, din cauza vremii nefavorabile

 

Două drumuri naţionale din zona Moldovei sunt închise circulaţiei la ora actuală, iar pe alte cinci sectoare de drum există restricţii de trafic pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Conform datelor centralizate, la ora 13:30, încă erau închise circulaţiei rutiere DN 24B (între Huşi şi Albiţa) şi DN 23B (între Măicăneşti – Ciorăşti – Codreşti).

De asemenea, cinci sectoare de drum sunt restricţionate circulaţiei pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone: DN 11 (între Oneşti – Bacău), DN 15D (între Piatra Neamţ – Horia), DN 24 (între Vaslui – Iaşi), DN 2F (între Bacău – Dragomireşti) şi DN 2G (între Bacău – Moineşti).

CNAIR menţionează că vineri, în intervalul orar 5:30 – 13:00, regionalele companiei au acţionat permanent pentru a menţine practicabilă reţeaua rutieră naţională cu peste 4.000 de oameni, 1.129 de utilaje şi au fost răspândite aproximativ 4.836 de tone de material antiderapant.

În acest sens, direcţiile regionale ale CNAIR au acţionat astfel: DRDP Bucureşti – cu 108 autoutilaje şi 855 de tone de material antiderapant, DRDP Craiova – cu 141 autoutilaje şi 261 de tone de material antiderapant, DRDP Timişoara – cu 186 de autoutilaje şi 782 de tone de material antiderapant, DRDP Cluj – cu 167 de autoutilaje şi 513 tone de material antiderapant, DRDP Braşov – cu 189 de autoutilaje şi 1.040 de tone de material antiderapant, DRDP Iaşi – cu 239 de autoutilaje şi 616 tone de material antiderapant, şi DRDP Constanţa – cu 99 de autoutilaje şi 768 de tone de material antiderapant.

Pe de altă parte, tot vineri, au fost ridicate restricţiile de tonaj pe DN 29, între Dumbrăveni şi Botoşani (km 22+000 – km 37+100), precum şi pe DN 28B, între Frumuşica şi Botoşani (km 39+000 – km 71+100).

CNAIR atenţionează conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate. AGERPRES/(AS – autori: Daniel Badea, Mariana Nica, editori: Oana Tilică, Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres