Tulcea: Un moment in memoriam Ivan Patzaichin va închide Rowmania Fest

Toate evenimentele anunţate în cadrul Rowmania Fest au fost anulate, iar concertul programat pentru duminică seara se va transforma într-un scurt moment in memoriam pentru iniţiatorul şi mentorul festivalului, Ivan Patzaichin, care a murit duminică dimineaţa.

Anunţul a fost făcut public atât pe reţelele sociale, cât şi pe scena amplasată la gara din municipiul Tulcea, unde duminică seara ar fi urmat să susţină concert trupa Subcarpaţi şi invitaţii săi.

"Concertul programat pentru această seară la RowmaniaFest se va transforma într-un foarte scurt moment, de la ora 20,00, in memoriam pentru iniţiatorul şi mentorul acestui Festival. Toate celelalte evenimente programate în Festival se anulează", se specifică în anunţul public.

Primăria municipiului Tulcea a preluat anunţul şi pe pagina proprie de pe o reţea socială şi a adăugat rugămintea adresată participanţilor de a purta masca de protecţie şi de a respecta regulile de distanţare.

Cea de-a X-a ediţie a RowmaniaFest a început sâmbătă după-amiază, pe lacul Ciuperca, cu concursul de vâslit în canotci Descoperă Rowmania, un atelier de fotografie susţinut de Oana Turcu, un atelier de marionete din elemente naturale realizat de Ana Crăciun Lambru, precum şi prezentarea filmului "România sălbatică", realizat de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache.

Duminică dimineaţa, evenimentul a continuat cu o acţiune de ecologizare a promenadei din zona lacului Zaghen, acţiune încheiată la aflarea veştii morţii lui Ivan Patzaichin.

Organizat de asociaţia patronată de Ivan Patzaichin în funcţie de data la care ajungeau în Tulcea participanţii la Turneul Internaţional al Dunării, Rowmania Fest este singurul eveniment din judeţ de anvergură internaţională care promovează mişcarea în aer liber şi care a ajuns la a zecea ediţie.

Festivalul a inclus, de-a lungul timpului, primul concurs de triatlon de nivel european dedicat copiilor, întreceri pe Dunăre între comunităţile din Deltă, dezbateri pe tema biodiversităţii, ateliere educaţionale pentru copii, dar şi concerte, târguri şi expoziţii în aer liber.

Anul trecut festivalul ar fi ajuns la X-a ediţie, însă din cauza pandemiei, evenimentul s-a transformat în caravana Apele unite ale României, o tură de vâslit în caiace pe Dunăre de la Tulcea la Sfântu Gheorghe, iar organizatorii îşi propuseseră ca anul acesta să reia caravana în perioada 6-10 septembrie. AGERPRES/(AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: George Onea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa: Agerpres