Tulcea: Membrii echipei Spartanii aleargă 100 de kilometri pentru a sprijini o fată din satul Dăeni

Membrii echipei Spartanii au început, sâmbătă dimineaţa, o cursă de 100 de kilometri în jurul Lacului Ciuperca din municipiul Tulcea pentru a atrage atenţia locuitorilor care pot ajuta o fată, în vârstă de 7 ani, din satul Dăeni, care-şi doreşte o locuinţă.

Căpitanul echipei de alergători, Sorin Andrici, a declarat pentru AGERPRES că evenimentul este organizat de asociaţia "Fii înger pentru o zi" şi că membrii echipei vor alerga împreună 100 de kilometri.

"Printre noi sunt şi sportivi de performanţă, iar dacă azi vor face 100 de kilometri, ei timp de o lună nu vor mai putea participa la concursuri, aşa că vom alerga împreună 100 de kilometri, fiecare cât poate. Cauza pentru care alergăm este cea mai importantă", a afirmat Andrici.

El a mai spus că în conturile de pe pagina sa de Facebook oricine poate face donaţii pentru sprijinirea familiei copilei din satul Dăeni.

"Iulica are nevoie de mai multe. Ea locuieşte într-o casă veche din chirpici şi se bazează pe noi. Îşi doreşte foarte mult o casă în care să nu plouă şi în care să-şi facă lecţiile în siguranţă. Zilele trecute, casa ei a avut de suferit şi din cauza ploilor. Acum alergăm, dar vom merge şi la Dăeni să punem osul al treabă", a menţionat Sorin Andrici.

 

Foto: (c)  Luisiana BIGEA/AGERPRES FOTO

 

În echipa care aleargă sâmbătă dimineaţa pe malul lacului Ciuperca se află şi copii din satul Greci.

"Am venit la Tulcea să o ajutăm pe fetiţa din Dăeni. Trebuie să fim uniţi şi să ne ajutăm. Poate că eu eram cel care avea nevoie de ajutor şi aş fi vrut ca această fetiţă să alerge pentru mine", a afirmat Florin Paraschiv, în vârstă de 15 ani.

Potrivit datelor făcute publice pe reţelele sociale, Iuliana Violeta Ţone, în vârstă de şapte ani, are rezultate bune la învăţătură şi este crescută de mamă şi mătuşă, care au venituri de câte 350 de lei.

Cele două femei au fost diagnosticate cu tetrapareză spastică şi se deplasează cu cârje. AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres