Trenurile pe relaţia Piteşti-Târgovişte-Bucureşti vor avea întârzieri de 20-25 de minute; persoane necunoscute au tăiat cablurile de alimentare

Trenurile pe relaţia Piteşti – Târgovişte – Bucureşti vor avea întârzieri de 20-25 de minute duminică după-amiaza din cauza unor deranjamente tehnice produse la instalaţiile de dirijare a traficului după ce persoane necunoscute au tăiat cablurile de alimentare pe relaţia Titu – Ghergani, informează CFR SA.

"Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' SA informează că circulaţia feroviară pe relaţia Piteşti – Bucureşti se desfăşoară la această oră în condiţii speciale, de tip cale liberă, sub atenta supraveghere a personalului feroviar care dirijează traficul pe bază de comandă telefonică. Măsura a fost impusă după ce persoane necunoscute au tăiat 6 cabluri de alimentare a instalaţiei de dirijare a traficului pe relaţia Titu – Ghergani, probabil în vederea sustragerii şi valorificării la centrele de fier vechi. Până la înlocuirea cablurilor şi remedierea deranjamentelor tehnice produse la instalaţiile de dirijare a traficului, trenurile din/în direcţiile Piteşti şi Târgovişte spre/dinspre Bucureşti vor acumula întârzieri în graficul de circulaţie de 20-25 de minute pe zona afectată, întârzieri care modifică implicit şi ora de sosire la destinaţie", precizează sursa citată.

Echipele de intervenţii se află pe teren pentru înlocuirea cablurilor şi remedierea defecţiunilor survenite la instalaţiile de dirijare a traficului, în urma săvârşirii acestor acţiuni infracţionale.
 
Potrivit CFR SA, achiziţionarea materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională, şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză şi a manoperei aferente.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de aceste acţiuni infracţionale care afectează grav traficul feroviar şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop derularea circulaţiei în condiţii de siguranţă în timpul lucrărilor de intervenţie şi reluarea traficului în condiţii normale în cel mai scurt timp", subliniază sursa citată. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres