Tăriceanu: Temerile unor operatori au contribuit la influenţarea cursului de schimb

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat miercuri că "temerile" unor operatori legate de OUG 114/2018 au contribuit la influenţarea cursului de schimb.

"Cursul a luat-o la vale niţel. S-a stabilizat în acest moment. Dar au fost şi alte elemente care au contribuit la influenţarea cursului de schimb. Alte elemente, aş spune temerile unor operatori, fie din domeniul bancar, fie din alte zone, legate de OUG 114. (…) În acest moment am accelerat discuţiile, am avut întâlniri şi am încercat să preiau de la diferite sectoare toate problemele pe care le-au sesizat în legătură cu OUG 114. (…) Cred că săptămâna viitoare ne vom ocupa cu precădere de zona de energie şi de telecomunicaţii, în aşa fel încât până la sfârşitul lunii să facem o nouă rundă de consultări (…) cu operatorii din domeniu şi apoi urmează partea administrativă, adică Guvernul va promova proiectul de OUG care va face aceste ajustări. În cazul în care nu am termina, atunci s-ar putea să fie prorogat termenul de aplicare a ordonanţei, dar cred că o să terminam până la 31 martie", a afirmat Tăriceanu la Digi24.

Tăriceanu a declarat marţi, după o întâlnire la Senat cu reprezentanţi ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, că există varianta de rezervă a prorogării termenului de intrare în vigoare a OUG 114/2018, dacă modificările care trebuie aduse actului normativ nu vor fi finalizate până pe 31 martie, când ar urma să îşi producă efectele ordonanţa. AGERPRES/(A, AS – autor: Livia Popescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Citiţi şi:

 

*Tăriceanu: În România cred că sunt sute de procurori mai bine pregătiţi profesional decât Kovesi

 

*Tăriceanu: Dacă aş fi primar, m-aş ocupa de dimineaţa până seara de construcţia de parcări

Sursa: Agerpres