Szijjártó Péter: Libertatea pentru Europa şi Ungaria se află în mijlocul unei ciocniri de civilizaţii

Ministrul de externe al Ungariei, Szijjártó Péter, a declarat joi, în cadrul manifestărilor de la Târgu Mureş de comemorare a Revoluţiei de la 1848-1849, că libertatea pentru Europa şi Ungaria se află în mijlocul unei ciocniri de civilizaţii pe fondul migraţiei masive din Africa şi din Orientul Mijlociu, însă ungurii trebuie să fie mândri fiindcă ţara lor este singura care a întrebat populaţia dacă doreşte sau nu migraţie în masă.

"Stimaţi prieteni, iarăşi a venit timpul când noi, maghiarii, trebuie să apărăm cultura de 1000 de ani. Libertatea pentru Europa şi Ungaria se află în mijlocul unei ciocniri de civilizaţii. Vedem o migraţie în timpurile moderne care vrea să schimbe, care periclitează modul nostru de viaţă, deci încă o dată trebuie să apărăm rezultatele noastre şi să luptăm pentru viitorul nostru. S-au ambalat puteri foarte semnificative pentru ca zeci de milioane să pornească către Europa din Africa şi din Orientul Mijlociu. Europa se uită la aceste procese dând din umeri, ridicându-şi mâinile şi dacă cineva ridică mâinile, deja a renunţat. Şi liderii care vor să schimbe Europa în totalitate nu vor fi iertaţi. Să fim mândri că noi am fost singura ţară membră a Uniunii Europene unde oamenii au fost întrebaţi dacă vor o migraţie în masă, dacă vor să renunţe la suveranitatea lor sau dacă vor să renunţe la dreptul de a decide cu cine vrem să trăim împreună", a declarat Szijjártó Péter, potrivit traducerii oficiale.

Şeful diplomaţiei ungare a arătat că la Bruxelles sunt la conducere cei care doresc să creeze un imperiu european, nefiind vorba de conducători aleşi ai popoarelor, El a adăugat că în Bazinul Carpatic există două idealuri care se confruntă. "Primul este apărarea suveranităţii noastre şi prin aceasta păstrarea maghiarimii din Bazinul Carpatic, iar celălalt este calea îndeplinirii unei voinţe care nu a fost aleasă de nimeni, care sub egida internaţionalismului ne periclitează libertatea şi suveranitatea", a menţionat oficialul ungar.

Potrivit lui Szijjártó Péter, în 2019 trebuie duse lupte pentru libertate, pentru voinţa liberă a maghiarilor şi pentru modul în care vor arăta Ungaria şi Europa în viitor.
"Amintindu-ne de eroii noştri, de toate sacrificiile pe care le-au făcut pentru noi şi pentru dăinuirea noastră, să arătăm iarăşi Europei că opinia naţiunii maghiare nu trebuie să fie trecută cu vederea", a mai afirmat Szijjártó.

La manifestările de la Târgu Mureş de comemorare a revoluţiei maghiare de la 1848-1849 au participat în jur de 2.500 de persoane, între aceştia regăsindu-se, alături de ministrul de externe al Ungariei, Szijjártó Péter, şi liderul UDMR, Kelemen Hunor. AGERPRES / (A – autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres