Sute de persoane strânse în Piaţa Victoriei la comemorarea eroilor Revoluţiei au plecat în marş spre Piaţa Universităţii

Sute de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, pentru o acţiune anunţată pe reţelele de socializare drept "22 Decembrie – Revoluţia noastră", apoi au plecat în marş spre Piaţa Universităţii.

O parte dintre manifestanţi au steaguri ale României şi Uniunii Europene. De asemenea, în Piaţa Victoriei a fost desfăşurat, pe jos, un banner pe care scrie "Cinste martirilor pt libertate!", dar şi un altul, pe care se află o candelă aprinsă, cu fotografii de arhivă din timpul Revoluţiei din 1989.

"Niciodată în cei 29 de ani, în aceasta zi de 22 decembrie nu am fost atât de fericit", a spus preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Doru Mărieş.

La începutul acţiunii, un grup de persoane a scandat "Rezistăm, nu cedăm!".

Potrivit mesajului organizatorilor, care i-au rugat pe participanţi să vină cu candele, evenimentul are ca principal scop comemorarea victimelor evenimentelor din decembrie 1989.

"Decembrie 89. 1116 morţi pentru libertate şi dreptate. Ei nu au murit pentru graţierea infractorilor!", se arată într-un mesaj de pe imaginea de copertă a evenimentului anunţat online. "Ei au crezut în libertate în cele mai negre vremuri ale României", mai spun organizatorii manifestaţiei despre victimele Revoluţiei din 1989.

Potrivit paginii de socializare, traseul marşului va fi: Piaţa Victoriei – Piaţa Universităţii – Sala Dalles – Palatul Regal.

La Piaţa Universităţii şi la Sala Dalles vor fi ţinute momente de reculegere, iar în faţa Palatului Regal ar urma să fie citită lista "celor 1200 de eroi căzuţi pentru libertate". AGERPRES/(AS – autor: Oana Ghiţă, editor: George Onea, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres