ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 6 MARTIE

* Vizitele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au fost reluate parţial, după ce a scăzut numărul de infecţii respiratorii, dar restricţia se menţine până în luna aprilie în patru secţii ale spitalului: Boli Infecţioase, Pneumologie-TBC, Medicină Internă şi Pediatrie.

* Două tronsoane ale DN 10 Buzău – Braşov, care au fost afectate de alunecările de teren, fiind impuse restricţii de circulaţie din toamna anului trecut, au fost consolidate şi vor fi redate circulaţiei la finalul acestei săptămâni. Potrivit prefectului judeţului Buzău, Carmen Ichim, lucrările de consolidare şi de refacere a carosabilului au fost finalizate cu o lună şi jumătate mai devreme decât termenul planificat.

* Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au intervenit în 24 de ore la singerea a opt incendii de vegetaţie uscată, care au afectat aproximativ 70 de hectare, se arată într-o informare transmisă de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Eugen Chiriţă.

* Angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu, cei ai Primăriei Bumbeşti-Jiu şi comisarii Gărzii de Mediu Gorj au participat la o acţiune comună de salubrizare a Defileului Jiului, fiind adunaţi peste 200 de saci de gunoaie. Potrivit reprezentantului SDN Târgu Jiu, Cristi Tudor, deşeurile colectate au fost de toate felurile, inclusiv gunoi menajer, adus de acasă şi aruncat în zona respectivă, piese de maşini şi ambalaje de unică folosinţă.

* Pompierii prahoveni au intervenit la stingerea incendiilor de vegetaţie uscată din judeţ ce s-au propagat pe o suprafaţă totală de 42 de hectare, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

* Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va fi extinsă cu 500 de metri pătraţi şi dotată cu echipamente medicale noi, pe baza unei finanţări europene de 1,5 milioane de euro obţinută de Consiliul Judeţean, a declarat preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca.

* Spitalul Municipal Medgidia lansează în execuţie vineri lucrările de reabilitare şi modernizare a blocului materno-infantil, în baza unui grant de 500.000 de dolari acordat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, informează un comunicat de presă al Primăriei Medgidia.

* Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, la Câmpia Turzii, că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru tronsonul Sibiu-Boiţa, cu o lungime de 13 kilometri, al Autostrăzii Sibiu-Piteşti iar dacă nu vor fi contestaţii, contractul va fi semnat în această lună.

* Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, la Piatra-Neamţ, că nu se pune problema desfiinţării unui număr de paturi din spitale, ci se va face o redistribuire a acestora în funcţie de nevoile fiecărei secţii. Pintea a precizat că numărul de paturi din spitale este stabilit la fiecare trei ani iar Ministerul Sănătăţii a propus anul acesta acelaşi număr de paturi ca acum trei ani. AGERPRES/(AS-editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres