* O fostă pacientă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Oradea a obţinut în instanţă despăgubiri în valoare de 50.000 de lei pentru o infecţie cu stafilococ pe care a contactat-o în anul 2013, în timp ce se afla în maternitatea spitalului după ce a născut. Directorul medical al SCJU Oradea, Lucia Daina, a declarat luni, pentru AGERPRES, că sentinţa a fost dată de Judecătoria Oradea, unitatea medicală fiind obligată la plata unei despăgubiri de 50.000 de lei.
* Fundaţia United By Music Romania va organiza, la sfârşitul acestei săptămâni, la Sfântu Gheorghe, finala concursului de talente muzicale pentru persoane cu dizabilităţi, competiţie premiată cu o excursie în Olanda şi un program de mentorat. Potrivit organizatorilor, preselecţia, la care au participat 37 de concurenţi, a avut loc în luna decembrie a anului trecut, iar 19 dintre aceştia, provenind din Târgu Mureş, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Focşani şi Sfântu Gheorghe, se vor confrunta în finala programată pe 9 martie.
* Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că în parteneriat cu autorităţi locale din Ucraina şi Republica Moldova va promova proiectul "Traseele voievodului Ştefan cel Mare în Ţara de Sus a Moldovei", cu finanţare nerambursabilă de la Ministerul Românilor de Pretutindeni (MRP) prin programul cultural "Constantin Brâncuşi".
* Radarul Deltei Dunării, o aplicaţie similară Radarului pădurilor, este disponibilă, începând de luni, pe telefoanele mobile cu sisteme Android, a precizat, pentru AGERPRES, coordonatorul de proiecte al Asociaţiei "Salvaţi flora şi fauna Deltei", Delia Popescu. "Aplicaţia poate fi accesată acum pe sisteme Android şi va fi disponibilă în curând şi pe sisteme IOS", a spus Delia Popescu.
* Societatea de salubritate Tega din Sfântu Gheorghe, care va demara luna aceasta campania de primăvară de colectare selectivă a deşeurilor, va oferi o serie de facilităţi cetăţenilor, cum ar fi transportul gratuit al mobilierului uzat şi reduceri la taxa de salubritate, precum şi o jumătate de litru de bere pentru cinci kilograme de sticlă predate.
* Două transporturi agabaritice, reprezentând două recipiente-gigant pentru industria petrochimică cu destinaţia finală un beneficiar din Statele Unite ale Americii, au plecat, luni, de la o societate comercială din municipiul Buzău. Cele două transporturi agabaritice ar urma să ajungă peste patru zile în portul Olteniţa. Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, transportul se va desfăşura în perioada 4 – 7 martie, pe traseul Buzău – DN 2B – Spătaru – DN2 – Urziceni – DN2 – DN Centura Bucureşti – DN4 – Olteniţa Port.
* Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, prin Centrul de Studii Internaţionale şi Drepturile Omului, împreună cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, va organiza în perioada 11-12 aprilie Forumul pentru cooperare în regiunea Dunării, se arată într-o informare transmisă luni de biroul de presă al instituţiei. Potrivit sursei citate, manifestarea a primit patronajul Ministerului de Externe, urmând a fi integrată în calendarul evenimentelor organizate în marja Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.
* Curtea de Apel (CA) Alba Iulia va judeca în data de 19 martie dosarul în care procurorul general, Augustin Lazăr, solicită suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie. Purtătorul de cuvânt al instanţei din Alba Iulia, Cosmin Muntean, a anunţat luni că dosarul s-a reîntors la CA Alba Iulia, iar termenul de judecată stabilit este 19 martie.
* Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila, Iulian Danielescu, trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 2015 pentru abuz în serviciu, instigare la abuz, luare de mită şi uz de fals, a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Galaţi. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)
Sursa: Agerpres