ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 4 FEBRUARIE

* Penitenciarul Timişoara a înregistrat în anul 2018 venituri proprii în valoare de 11,18 milioane de lei, din care o pondere de peste 94% o reprezintă încasări din prestările de servicii prin folosirea la muncă a persoanelor potrivit bilanţului instituţiei pe anul trecut.

* Starea celor doi răniţi în avalanşa din munţii Călimani este bună iar salvamontiştii au reuşit să recupereze cu un elicopter şi trupul celui decedat. Potrivit Salvamont România, salvatorii montani au reuşit să recupereze cele două persoane cu probleme medicale, pe care le-au adus la baza muntelui.

* Directorul Parcului Naţional Călimani, Basarab Bîrlădeanu, a declarat luni pentru AGERPRES că victimele avalanşei de duminică practicau snowmobil extrem cu vehicule motorizate, puternice, într-o zonă unde era interzis accesul acestora, pe lângă riscul mare de avalanşă.

* Stocurile de cartofi ale fermierilor din Harghita sunt în scădere, din cauza cererii tot mai mari din ultima perioadă, care a dus şi la creşterea preţului, de patru ori mai mare decât în anii precedenţi. Directorul Direcţiei pentru Agricultură Harghita, Torok Jeno, a precizat că anul trecut producţia de cartofi a fost slabă în vestul Europei, din cauza secetei, motiv pentru care importurile sunt mult mai mici decât în alţi ani iar cererea pentru cartofii autohtoni este mare, fapt care influenţează şi preţul la producători.

* O femeie de 62 ani, din judeţul Galaţi, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi din cauza virusului gripal de tip A, subtip H 3, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu. Potrivit acesteia, femeia era nevaccinată antigripal şi suferea de multiple afecţiuni cronice.

* Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat, în cadrul şedinţei de evaluare a activităţii pe anul 2018, că numărul morţilor în accidente rutiere a fost de 65, cu 21 mai mulţi decât în anul precedent, iar numărul accidentelor grave a fost de 292, cu 12 mai multe faţă de 2017.

* Peste 11 kilograme de canabis, 160 de grame de ketamină şi 100 de comprimate de ecstasy au fost confiscate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, în urma unor acţiuni coordonate de procurorii Biroului teritorial Vaslui al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

* Medicul din Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean care l-a preluat la internare pe copilul de un an şi o lună transportat, la începutul lunii ianuarie, în moarte cerebrală la un spital din Capitală după ce a fost internat o zi la Râmnicu Vâlcea a fost sancţionat cu reducerea a 10% din salariul de bază timp de trei luni, informează conducerea unităţii sanitare vâlcene printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres