ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 30 IANUARIE

* Senatorul UDMR Tanczos Barna, membru în Comisia de buget-finanţe, a confirmat pentru AGERPRES că reprezentaţii UDMR au avut marţi o întâlnire cu ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, şi cu Darius Vâlcov, consilier pe probleme economice al premierului, pe tema bugetului pe anul 2019, primind asigurări că impozitul pe venit va rămâne în totalitate la autorităţile publice locale, aşa cum a propus Uniunea.

* 31 de cazuri de gripă au fost confirmate în ultima săptămână în judeţul Neamţ, potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică.

* Numărul bistriţenilor care au solicitat anul trecut eliberarea unui paşaport a fost de 22.794 persoane, cu 23% mai multe decât în 2017, potrivit raportului de activitate întocmit de Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, aflat în subordinea Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud.

* Peste 1.300 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare au fost înregistrate în judeţul Dâmboviţa în perioada 21-27 ianuarie, în uşoară creştere faţă de săptămâna anterioară, a informat DSP. 40 de cazuri cu simptomatologie asemănătoare gripei au necesitat internare.

* Peste 240 de elevi au fost găsiţi cu viroze şi patru cu gripă, în urma triajelor epidemiologice care au avut loc miercuri în unităţile şcolare din judeţul Arad, ei fiind trimişi acasă sau la medic.

* Tânărul de 22 de ani care a înjunghiat o profesoară la Colegiul ''Spiru Haret'' din Ploieşti a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

* Cursurile grădiniţelor din municipiul Alexandria vor fi suspendate începând de joi, în urma deciziei luate de prefectul Florinel Dumitrescu, împreună cu reprezentanţii conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman.

* Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare înregistrat în judeţul Botoşani este în creştere pentru a treia săptămână consecutiv, potrivit datelor prezentate de Direcţia de Sănătate Publică. În săptămâna 21- 28 ianuarie au fost înregistrate 1.563 de persoane cu infecţii respiratorii, în creştere cu aproape 300 faţă de săptămâna precedentă.

* Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat că lucrările la mallul de la fosta unitate militară din zona gării vor începe sâmbătă, 2 februarie.

* Lucrările la viitoarea şcoală din localitatea Comandău, care va fi construită în locul celei distruse de incendiul din 2017, vor începe în acest an, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor. Potrivit acestuia, investiţia se cifrează la 3,8 milioane de lei iar fondurile vor fi asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

* Societatea de Transport Public Timişoara ia măsuri suplimentare după declararea epidemiei de gripă şi va trece la dezinfectarea zilnică cu cloramină a tuturor mijloacelor de transport în comun din municipiu, a declarat directorul executiv al STPT, Nicu Bitea.

* Directorul Direcţie de Sănătate Publică Constanţa, Cristina Schipor, a declarat că până în prezent au fost raportate în judeţ 139 de cazuri de gripă. "Până la această dată au fost internaţi 88 de pacienţi cu gripă iar trei decese au fost confirmate şi cazul celui de-al patrulea pacient este în lucru", a precizat Cristina Schipor. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres