ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 29 IULIE

* Ziua Imnului Naţional al României a fost marcată, luni, în mai multe municipii din ţară, prin organizarea de ceremonialuri religioase şi militare, dar şi prin intonarea imnului "Deşteaptă-te, române!".

* Curtea de Apel Craiova va judeca marţi, 30 iulie, contestaţia formulată de Gheorghe Dincă, inculpatul din Caracal suspectat de uciderea Alexandrei Măceşanu, de 15 ani, şi a Luizei Melencu, de 18 ani, la decizia de arestare preventivă emisă, sâmbătă, de Tribunalul Dolj.

* Sora Luizei Melencu, fata de 18 ani din comuna doljeană Dioşti pe care ar fi ucis-o Gheorghe Dincă, susţine că un poliţist din Coşoveni a sunat-o duminică pentru a-i reproşa de ce familia ei a declarat că Poliţia Coşoveni nu făcut nimic pentru a rezolva cazul. Atât mama Luizei cât şi alte rude ale fetei au susţinut că Poliţia Coşoveni, instituţia care s-a ocupat iniţial de dosar, a abordat superficial cazul de dispariţie şi a spus familiei că Luiza ar fi putut fi plecată împreună cu un iubit, "un Făt-Frumos".

* Un nou caz de atac al urşilor a fost semnalat duminică spre luni noaptea, în localitatea braşoveană Zărneşti, fiind omorâte mai multe animale într-o gospodărie, în zonă aflându-se la momentul producerii incidentului persoane care se întorceau acasă de la evenimentul Zilele oraşului. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov a precizat ulterior că echipajul care a intervenit a constatat că este vorba de doi urşi care au produs pagube materiale într-o gospodărie, omorând trei oi, după apariţia echipajelor de intervenţie urşii retrăgându-se.

* Urmaşii familiei Fogolyan, care au revendicat clădirea în care funcţionează sediul Prefecturii din municipiul Sfântu Gheorghe, au pierdut procesul şi se vor adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului de la Strasbourg. Moştenitorul familiei Fogolyan, Szotyori Nagy Aron, a declarat că instanţa de judecată a pronunţat recent o sentinţă definitivă şi irevocabilă în acest caz, însă, în opinia sa, decizia "nu e justă", prin urmare se va folosi de această ultimă cale de atac. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres