ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 28 MARTIE

* Laboratorul din Murighiol, Delta Dunării, al Centrului internaţional de studii avansate pentru sisteme fluviu-mare, Danubius Research Infrastructure (Danubius RI), a început să funcţioneze, potrivit directorului ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare Delta Dunării, Iulian Nichersu.

* Mesajul "Trăiască PCR", scris cu litere de metal şi amplasat în urmă cu 54 de ani pe un bloc din Galaţi, a fost îndepărtat de doi membri ai Comunităţii "Curăţăm Galaţiul", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii asociaţiei.

* Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, atrage atenţia că bugetul local se află pe un trend descrescător de câţiva ani, din cauza deciziilor Guvernului, în timp ce cheltuielile sunt în creştere, astfel că şi bugetul municipal din 2019 va fi de numai 562 milioane lei, faţă de 640 milioane anul trecut, afectând grav investiţiile.

* Ţevi destinate industriei de petrol şi gaze cu o identificare unică şi informaţii ce pot fi accesate printr-o aplicaţie de mobil sunt realizate de o companie multinaţională din Zalău, printr-o investiţie de retehnologizare în valoare totală de circa opt milioane de dolari.

* Asociaţia "Milioane de prieteni" din Braşov a trimis o scrisoare către Ministerul Mediului prin care şi-a oferit disponibilitatea de a salva ursoaica şi pe cei doi pui ai săi, din localitatea Crişeni, judeţul Harghita, potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de reprezentanţii asociaţiei. Ursoaica a atacat şi omorât un localnic, vinerea trecută, după ce bărbatul s-ar fi apropiat prea mult de bârlogul în care animalul se afla împreună cu puii săi. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres