ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 26 MARTIE

* Pentru promovarea viorilor confecţionate la Reghin, oraş considerat Cremona României, organizatorul Festivalului Internaţional "Virginia Zeani", Marian Jurgiu, a iniţiat în premieră Concursul Naţional de Vioară cu Participare Internaţională "Roman Boianciuc", pentru violoniştii tineri cu vârste de până în 26 de ani, a cărui finală se va desfăşura în data de 4 iunie.

* Un cetăţean român de origine albaneză, în vârstă de 31 de ani, a fost arestat preventiv în cazul exploziei provocate la un bancomat din municipiul Arad, fiind a treia persoană suspectată pentru furtul a peste 400.000 de lei.

* Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice din Tulcea oferă pentru prima dată contribuabililor care nu au calculator acasă suportul tehnic şi personalul necesar pentru a-i sprijini în completarea declaraţiilor fiscale pe care au obligaţia să le depună la instituţie.

* Timişoara va intra într-un amplu proces de extindere şi modernizare a reţelei de apă şi canalizare care va cuprinde 100 de străzi, investiţie componentă a unui proiect cu finanţare europeană de 180 de milioane de euro, care include lucrări şi în alte 80 de localităţi din judeţ, a declarat primarul Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

* Poliţiştii braşoveni au identificat cea de-a doua persoană implicată în incidentul care a avut loc duminică, după mitingul de susţinere a PSD, din Piaţa Sfatului, fiind vorba de un septuagenar din municipiul Braşov.

* Liceele din Sălaj îşi prezintă oferta educaţională pentru viitorul an şcolar, ce include clase de învăţământ dual şi profesional adaptat cerinţelor de pe piaţa muncii, în cadrul unui târg organizat la Zalău, în perioada 26 – 28 martie.

* Primarul Mihai Chirica a declarat, într-o conferinţă de presă, că în timpul vizitei sale la Iaşi papa Francisc se va deplasa cu un papamobil fabricat în România iar pentru a asigura ordinea, municipalitatea va amplasa în zona centrală cinci kilometri de gard de protecţie.

* Circa 2,8 miliarde de lei este suma totală a celor peste 300 de proiecte cu fonduri guvernamentale şi europene ale autorităţilor publice din judeţului Sălaj iniţiate până în prezent, în actuala perioadă de programare 2014-2020, potrivit unei centralizări a Instituţiei Prefectului Sălaj.

* Municipalitatea din Braşov a decis prelungirea sezonului de schi cu o săptămână în staţiunea Poiana Braşov, până pe 7 aprilie.

* Zeci de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins o suprafaţă de circa 30 de hectare cu vegetaţie uscată şi alte 20 de hectare de lizieră, la ieşirea din Hârşova spre lacul Hazarlâc, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" Constanţa.

* Drumul judeţean spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din munţii Orăştiei, va fi redeschis circulaţiei rutiere miercuri dimineaţa, de la ora 8,00, după ce reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au verificat marţi modul în care au fost executate lucrările de reparaţii la tronsonul ce a fost închis pe 20 martie.

* Studenţii Facultăţii de Inginerie ai Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu au obţinut cinci medalii, din care una de aur, la Concursul Internaţional de Robotică RoboTEC – 2019, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

* Pompierii militari vâlceni intervin pentru stingerea ultimelor focare ale incendiului de pădure de la Malaia, din zona munţilor Lotrului, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. Aceştia au precizat că în zonă acţionează în continuare atât elicopterul trimis luni în ajutor de Inspectoratul General de Aviaţie, cât şi pompieri şi pădurari din localitate, dar că arderile nu mai sunt cu flacără.

* Peste 200 de persoane au participat la simularea intervenţiei în cazul unui unui incendiu de pădure, acţiune organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. Exerciţiul a pornit de la scenariul unui incendiu de vegetaţie uscată care s-a propagat la fondul forestier în apropierea comunei Moşoaia, pe raza Ocolului Silvic Piteşti.

* Peste 200 de persoane din vestul României vor pleca cu două avioane, de la Arad, pentru a protesta miercuri, la Strasbourg, împotriva Pachetului 1 de mobilitate, la manifestaţie urmând să fie reprezentate patronate din România şi din ţări din Europa de Est. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres