ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 25 IANUARIE

* Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că este o mare iresponsabilitate faptul că Guvernul României nu a prezentat încă proiectul de buget, el adăugând şi că adoptarea OUG 114/2018 a fost "o decizie proastă". El a specificat că se pare că nu va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului în această lună pentru dezbaterea bugetului.

* Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că cel de-al XIV-lea Congres al Uniunii, care va avea loc în perioada 22-23 februarie, la Cluj-Napoca, nu are ca miză principală alegerea preşedintelui formaţiunii, ci proiectul pentru viitorul comunităţii maghiare din Transilvania pe următorii 15-20 de ani.

* Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat vineri la Constanţa, într-o conferinţă de presă, că în opinia sa este nevoie de o ordonanţă de urgenţă pe tema completelor de judecată constituite nelegal la ÎCCJ, pentru a putea pune în concordanţă decizia Curţii Constituţionale cu prevederile Codului de procedură penală. La rândul ei, Renate Weber a subliniat că repunerea în termen este o situaţie ce intervine când, dintr-un motiv ce nu a depins de justiţiabil, el a putut să-şi exercite această cale de atac.

* O persoană cu faţa acoperită a intrat vineri într-o agenţie bancară din Craiova şi, sub ameninţarea unui obiect ce părea a fi pistol, şi-a însuşit o sumă de bani din casierie, după care a dispărut într-o direcţie necunoscută. Poliţiştii efectuează cercetări şi au fost demarate verificări pentru identificarea persoanei în cauză.

* Aproximativ 95.000 de ouă contaminate cu fipronil, care provin de la o fermă avicolă din judeţul Olt, au fost retrase până vineri de la comercializare din judeţele Olt, Argeş, Ilfov şi din municipiul Bucureşti, a informat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt. Acţiunea de retragere de la comercializare a ouălor contaminate cu fipronil va continua până la finalizarea stocului, iar ferma avicolă are în continuare interdicţia de a comercializa produsele.

* Trei bărbaţi care prezentau plăgi superficiale pe mâini au fost asistaţi de către echipaje medicale după ce un autocar în care se aflau 12 persoane a luat foc, vineri, în timp ce se deplasa pe DJ 546, între municipiul Slatina şi comuna Brebeni, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

* Timişoara este oraşul cu cea mai mică poluare a aerului, dintre municipiile importante din România, ca număr al populaţiei, a susţinut vineri primarul Nicolae Robu. "Aşa cum se întâmplă şi când e vorba de volumul investiţiilor străine, al exporturilor, de PIB-ul pe cap de locuitor, al numărului turiştilor străini, al angajaţilor din sectorul IT sau al marilor proiecte publice, la fel se întâmplă şi la capitolul poluarea aerului, unde Timişoara stă prost în presă, dar excelent, după cifrele oficiale, obiective", a declarat primarul Nicolae Robu.

* Un număr de 11 interpreţi, cu tot atâtea momente muzicale, vor participa la Iaşi, duminică seara, la prima semifinală a Eurovision România 2019, unde, în premieră, piesele care vor merge în finala naţională vor fi stabilite atât de juriu, cât şi de public. Spectacolul se va desfăşura la Sala Polivalentă, sub sloganul "Împlineşte visul!" şi va fi prezentat de Ilinca Avram şi Aurelian Temişan. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres