ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 22 MARTIE

* Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a afirmat la Craiova, în cadrul unei întâlniri cu primarii din Dolj organizată la sediul Consiliului Judeţean, că în perioada următoare Codul administrativ va fi aprobat prin ordonanţă de urgenţă.

Daniel Suciu a mai afirmat că PNDL este cel mai mare şi cel mai performant program care funcţionează în România din 1990, prin care se derulează investiţii în infrastructură de peste 10 miliarde de euro, în special în mediul rural, adică 12.681 de obiective de investiţii.

* Grefierii de la Tribunalul Caraş-Severin şi-au întrerupt activitatea timp de o oră şi au ieşit în faţa instituţiei pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă.

* Femeia din comuna Bistriţa Bârgăului arestată preventiv în aprilie 2017 sub acuzaţia că a ucis trei copii pe care i-a născut, ascunzând apoi cadavrele în podul unui bloc, a fost condamnată la 25 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav şi omor calificat, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Dana Ceuca. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

* Un bărbat de 35 ani a fost atacat de un urs în zona localităţii Crişeni şi a murit după ce a intrat în stop cardio-respirator în timp ce era transportat cu ambulanţa la spital. Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat pentru AGERPRES că bărbatul avea multiple plăgi muşcate pe torace şi mâini şi leziuni în regiunea cervicală.

* Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că este inacceptabil ca un om să îşi piardă viaţa în urma unui atac de urs şi că va solicita Ministerului Mediului o anchetă legată de numeroasele refuzuri primite de asociaţiile de vânătoare din zonă în legătură cu extragerea unor exemplare.

* România se află pe locul al doilea în Europa din punctul de vedere al apiculturii, a declarat, la Blaj, preşedintele Comisiei de ştiinţă şi tehnologia calităţii produselor apicole din cadrul APIMONDIA, Etienne Bruneau, prezent la "Sărbătoarea Mierii", eveniment care găzduieşte, în premieră pentru ţara noastră, şi cea mai importantă conferinţă apicolă din Europa, "BeeCome". AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres