ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 21 MARTIE

* Un elev al Liceului "Nicolae Bălcescu" din Medgidia a fost invitat la faza finală a Olimpiadei Geniilor, ce se va desfăşura în iunie în New York – SUA, în urma rezultatelor obţinute la competiţii internaţionale, în ultima etapă a olimpiadei intrând 30 de finalişti din întreaga lume, a informat conducerea unităţii de învăţământ. Theodor Florentin Furtună, elev în clasa a XI-a, s-a calificat în finala Olimpiadei Geniilor cu planul de afaceri numit Stay Wild, care propune derularea unei mici afaceri prin care să fie salvate parcurile naţionale din România.

* Startup Europe Summit este unul dintre cele mai importante momente al Preşedinţiei româneşti a Consiliului Uniunii Europene, a declarat la Cluj ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Alexandru Petrescu. Prezent la deschiderea Startup Europe Summit 2019, conferinţa Comisiei Europene privind startupurile tehnologice, el a precizat că România se situează în acest domeniu, prin tinerii care studiază IT în facultăţi, pe locul al doilea în UE.

* Comisarul european pentru economie şi societate digitale, Mariya Gabriel, a afirmat, la Cluj, că primul program digital european, 'Digital Europe', are o alocare de 9 miliarde de euro. La deschiderea Startup Europe Summit 2019, comisarul i-a încurajat pe reprezentanţii startupurilor care au participat la eveniment şi care provin din 35 de ţări să colaboreze şi să profite de oportunităţile care se deschid în Uniunea Europeană în acest domeniu.

* Singurul producător de sodă calcinată din ţară, compania poloneză CIECH Sodă România, a anunţat că va reduce cu aproximativ 20% personalul de la Râmnicu Vâlcea, ca urmare a majorării, de la 1 ianuarie, a preţului la aburul industrial furnizat de CET Govora şi de care depinde în mare parte activitatea societăţii.

* Municipiul Oradea a avut în anul 2018 cea mai mare creştere procentuală a numărului de turişti din ţară, de 12%, faţă de anul 2017, a declarat pentru AGERPRES directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune, Mihai Jurcă.

* Peste 80 de militari din Garnizoana Buzău, personal al Primăriei comunei Berca şi al Postului de Poliţie din localitate au plantat, cu ocazia Zilei Internaţionale a Pădurilor, 1.500 de puieţi de salcâm şi 200 de puieţi de salcie în satul Berca, în zona afectată de alunecările de teren din apropierea Schitului "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil", monument istoric naţional.

* Episcopul Huşilor, Ignatie, afirmă, într-un mesaj postat pe Instagram, că preşedintele Klaus Iohannis a devenit un "nihilist cu acte în regulă", după ce într-un discurs recent acesta a spus că la referendumul pentru redefinirea familiei românii au dat o lecţie "infatuaţilor care au propagat ura".

* Societatea care asigură transportul în comun în municipiul Râmnicu Vâlcea va fi premiată la Gala "Energy CEO Forum & Awards 2019", fiind primul operator din România care în 2018 avea în dotare autobuze ecologice pe gaz natural comprimat, au informat reprezentanţii administraţiei locale.

* Accesul motocicletelor a fost interzis pe principala arteră a municipiului Brăila, între orele 22,00 şi 6,00, în perioada iunie-octombrie, pentru a se reduce poluarea fonică, conform unei hotărâri adoptate în Consiliul Local.

* Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, la Alba Iulia, că lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda va fi gata până la sfârşitul anului în curs, el menţionând că a primit asigurări similare şi din partea constructorului lotului 2, însă în acest caz doreşte să aibă o discuţie cu antreprenorul la sediul ministerului, săptămâna viitoare.

* Numărul fermierilor înscrişi anul acesta în programul pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate este cu peste 1.000 mai mare faţă de anul precedent iar primele roşii vor fi recoltate săptămâna viitoare, potrivit şefului Direcţiei Agricole Judeţene Olt, Dragoş Drăghicescu. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu" Medgidia/ Facebook

Sursa: Agerpres