ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 21 MAI

* PNL va ataca la Curtea Constituţională a României, în cazul în care vor fi adoptate, modificările la legea care protejează Delta Dunării, în sensul de a permite acolo desfăşurarea de activităţi cu caracter economic, fiind vizate în special jocurile de noroc, a declarat, într-un comunicat de presă, deputatul liberal Gabriel Andronache.

* Aproximativ 80 de persoane din localitatea Budacu de Jos şi cartierul Viişoara al municipiului Bistriţa au fost evacuate preventiv de autorităţi, având în vedere că locuinţele lor se află în zone ameninţate de inundaţii, potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

* Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a vizitat fabrica de îmbuteliere a apei minerale de la Borsec, beneficiară a unui ajutor de stat de circa 30 de milioane de lei, ce vizează creşterea capacităţii de producţie şi depozitare şi a declarat că Guvernul ajută să se dezvolte companiile de succes, care investesc în România, în acest fel dezvoltându-se şi economia ţării.

* Activitatea a doi operatori economici a fost oprită temporar şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 62.000 de lei, în urma neregulilor depistate de comisarii Protecţiei Consumatorilor la controalele efectuate la cantinele din portul maritim Constanţa, a informat conducerea instituţiei.

* Locuitorii comunelor Şieuţ, Şieu, Mărişelu, Şieu Măgheruş, Şieu Odorhei şi Şintereag, precum şi cei din oraşul Beclean au fost alertaţi cu privire la faptul că a fost prelungit codul roşu de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Şieu, afluent al Someşului Mare, de la ora 15,00 până la miezul nopţii, a informat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud. Oamenii au fost sfătuiţi să îşi ia măsuri de adăpostire în zone mai înalte.

* Aproximativ 300 de case din 16 unităţi teritorial-administrative au fost afectate de inundaţiile produse în judeţul Bistriţa-Năsăud, ca urmare a ploilor torenţiale, potrivit unui bilanţ provizoriu transmis de Inspectoratul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

* Organizaţia Salvaţi Copiii România a făcut o nouă donaţie, ce constă în echipamente vitale – un ecograf şi un incubator de transport -, în valoare de peste 30.000 de euro, Secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi Secţiei de pediatrie şi neonatologie a Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă.

* Studiul unei companii poloneze, ce recomandă ca închiderea minelor Lonea şi Lupeni să se facă într-un interval cuprins între 4 şi 6 ani, va fi prezentat miercuri la Bruxelles Comisiei Europene, în cadrul unei întâlniri la care vor lua parte şi doi reprezentanţi ai Complexului Energetic Hunedoara, a anunţat preşedintele Sindicatului "Muntele", Darius Câmpean.

* De'Longhi România caută ingineri pentru uzina din Jucu, judeţul Cluj, care este una dintre cele mai mari fabrici ale grupului şi are cel mai mare număr de angajaţi din Europa, a anunţat conducerea grupului. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres