ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 21 IANUARIE

* Un om de afaceri din Odorheiu Secuiesc a fost reţinut de poliţie pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat luni instanţei cu propunere de arestare preventivă, după ce a lovit un poliţist local aflat în timpul liber, l-a urmărit cu snowmobilul şi a avariat maşina în care acesta se afla.

* Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a impus măsuri restrictive de vizită după ce a fost înregistrat primul deces cauzat de virusul gripal, a informat, printr-un comunicat de presă, Direcţia de Sănătate Publică Gorj.

* Numărul cazurilor de gripă confirmate a ajuns în Harghita la 14, pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu infecţii respiratorii fiind luată măsura efectuării zilnice a triajului epidemiologic în şcoli.

* Castelul Bran şi Biserica Neagră, precum şi cetăţile din Râşnov şi din Făgăraş au fost vizitate în 2018 de aproximativ două milioane de turişti români şi străini, număr în creştere faţă de cel din anul precedent.

* Peste 200 de iepuri sălbatici au fost prinşi vii în cadrul unei acţiuni vânătoreşti care a avut loc în premieră după 1989, cu scopul de a reduce efectivul din fondul de vânătoare Pecica, unde rozătoarele s-au înmulţit excesiv şi au produs pagube însemnate în agricultură.

* Primăria Brăila a lansat o platformă online unde se pot face programări pentru acte de identitate iar primarul Marian Dragomir îi îndeamnă pe brăileni să profite de acest serviciu program creat şi implementat de Serviciului IT şi Serviciului Public de Evidenţă a Persoanei.

* Lucrările primului dintre cele zece evenimente găzduite de Consiliul Judeţean Timiş pe parcursul Preşedinţiei României la Consiliul UE, întâlnirea Grupului de lucru al experţilor privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (EGMIT), la care participă 40 de invitaţi din UE, au început.

* Bărbatul de 39 de ani din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, care a intrat sâmbătă seara cu maşina în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce a trecut prin uşile de acces şi a distrus sala de aşteptare, a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în urma deciziei instanţei.

* Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate contestaţiile formulate de cei trei inculpaţi în dosarul "crimei de la Mediaş" împotriva încheierii Tribunalului Sibiu, prin care s-a dispus în urmă cu o săptămână arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile. Hotărârea CA Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpaţii vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv, a transmis purtătorul de cuvânt al instanţei, Cosmin Muntean.

* Consilierii locali din municipiile Vatra Dornei şi Cîmpulung Moldovenesc, dar şi din oraşul Gura Humorului s-au întâlnit în şedinţă comună pentru a lua o serie de hotărâri în vederea asocierii celor trei staţiuni de interes naţional, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, în perspectiva înfiinţării Organismului de Management al Destinaţiilor, a anunţat şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

* Şoferul în vârstă de 22 de ani care, aflat la volan sub influenţa alcoolului, a provocat la sfârşitul săptămânii trecute un accident rutier soldat cu decesul a doi tineri, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

* Primăria Târgu Mureş şi Clubul Sportiv Municipal au anunţat că au dat statul celei de-a doua serii a programului de iniţiere în înot pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, după ce în prima serie au fost instruiţi peste 600 de copii.

* Paramedicii SMURD care activează în structurile civile de prim-ajutor din ţară ar putea fi preluaţi şi asimilaţi de inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, cu drepturile colegilor lor din structurile militare, în baza unui proiect de lege care va fi înaintat comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor, a anunţat preşedintele Asociaţiei Salvital Hunedoara, Petru Mărginean.

* Judecătoria Corabia a decis menţinerea măsurii controlului judiciar dispusă faţă de 14 dintre ambulanţierii de la Staţia de Ambulanţă Corabia, acuzaţi că ar fi sustras combustibil din autosanitare, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţei. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres