ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 18 IUNIE

* Unele primării din judeţul Tulcea au decis să furnizeze apă potabilă cu program populaţiei, din cauza consumului ridicat de apă şi a capacităţii scăzute de producţie a staţiilor de furnizare a apei potabile.

* Numărul cazurilor de rujeolă este în creştere continuă în ultimele luni, acesta dublându-se de la lună la lună, a informat, marţi, directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu. Potrivit datelor statistice de la DSP Suceava, în martie s-au înregistrat 20 de cazuri, în aprilie 42, iar în luna mai 87 de cazuri, 90% dintre acestea necesitând internare, dar fără a se înregistra decese.

* Şeful Clinicii de Dermatologie din Târgu Mureş, profesor doctor Silviu Morariu, susţine că în România cancerul de piele este subdiagnosticat şi depistat cu precădere în formele avansate de boală, iar din acest motiv, începând de marţi, a debutat o nouă campanie de informare, de educaţie şi de depistare precoce a leziunilor cutanate maligne (cancere de piele).

* Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii "Grupul Milvus" din Târgu Mureş susţine că ciocârlia de câmp nu trebuie vânată şi că dezavuează public decizia Ministerul Mediului referitoare la cota de vânătoare pentru această pasăre, întrucât nu ar exista niciun studiu sau o motivare ştiinţifică care să susţină cota emisă de minister.

* Aproape 300 de elevi din municipiul Sibiu vor studia în 12 clase de învăţământ dual, beneficiind de practică în fabricile din oraş, a anunţat marţi, primarul Astrid Fodor. Elevii care învaţă în sistem dual beneficiază lunar de burse din partea statului şi a companiilor, pot face practică în fabrici şi la final au asigurate locurile de muncă.

* Lăcaşele de cult ce sunt parte a circuitului turistic, bisericile de lemn din Transilvania, sunt cele mai căutate obiective culturale în perioada vacanţei de vară, a precizat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România-ANTREC, filiala Maramureş, Livia Sima.

* Trei bărbaţi din Unirea Odobeşti, dintre care unul în stare foarte gravă, au ajuns, marţi, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean "Sfântul Pantelimon" din Focşani, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon într-o canalizare publică din localitate, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres