ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 18 FEBRUARIE

* Consiliul Judeţean Mureş a semnat primul contract pentru colectarea selectivă şi transportul deşeurilor municipale şi altor fluxuri de deşeuri, pentru zona Sighişoara, în valoare de peste 11,7 milioane de lei, contract care va fi derulat pe parcursul a opt ani.

* Consilierii locali municipali giurgiuveni au aprobat, în şedinţă extraordinară, scutirea de la plata taxei de habitat pentru serviciul de ridicare a gunoiului menajer pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi.

* Peste 20.000 de persoane asistate social şi aflate în evidenţa Primăriei Galaţi pot beneficia începând de luni de noul Centru de Medicină Dentară Socială, a declarat iniţiatorul proiectului, doctorul Aurel Nechita, profesor universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie Galaţi.

* Circa 100 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea au protestat în faţa Prefecturii, nemulţumiţi din cauza micşorării veniturilor cu până la 1.000 de lei, pe fondul aplicării legii salarizării.

* Consilierii judeţeni tulceni au adoptat o hotărâre prin care forul judeţean va prelua dreptul de administrare a falezei şi a portului din municipiul reşedinţă, astfel încât instituţia să poată atrage finanţări europene pentru reabilitarea acestora.

* Instituţia Prefectului – judeţul Constanţa a anunţat instituirea măsurilor de carantină pentru alte trei fonduri de vânătoare din sud-vestul judeţului, după ce Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat confirmarea prezenţei virusului pestei porcine africane la mai multe exemplare de mistreţi.

* Şapte localităţi din judeţul Maramureş au intrat în carantină în urma depistării unui focar de pestă porcină africană pe fondul de vânătoare din localitatea învecinată Hurezu din judeţul Satu Mare, a anunţat directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş, Vasile Pop.

* Consilierii judeţeni au aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a Sălii Polivalente din municipiul Tulcea pentru ca obiectivul să fie reabilitat de Compania Naţională de Investiţii.

* Consiliul Judeţean Brăila a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice licitaţia pentru furnizarea şi distribuirea de produse de panificaţie, produse lactate şi fructe proaspete prin Programul pentru şcoli al României, pentru doi ani şcolari, 2019-2020 şi 2020-2021, a declarat pentru AGERPRES preşedintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac.

* Conducerea primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea propune un cost mediul lunar de întreţinere pentru fiecare copil care frecventează anul aceasta creşele de stat din oraş de 830 de lei, se arată într-un proiect de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor locali marţi, în cadrul şedinţei ordinare a forului local din luna februarie.

* Conducerea Consiliului Judeţean Arad a anunţat că investeşte peste 12 milioane de lei, în acest an, în achiziţia de echipamente medicale noi pentru secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dar şi în renovări de saloane, investiţiile totale începând cu 2010, când unitatea a trecut la administraţia judeţeană, depăşind 26 de milioane de euro.

* Conducătorii de pe autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş au început cursurile de pregătire alături de profesioniştii în cursele de maşini de la Mureş Rally Team şi 100Tracks, pe cel mai mare complex pentru sporturi auto din România, Transilvania Motor Ring.

* Comuna Comandău se află pe primul loc în judeţul Covasna la colectarea selectivă a deşeurilor menajere, cu o cotă de 40%, fiind urmată de municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, a declarat directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sistem de Management al Deşeurilor, Ambrus József. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres