ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 17 IULIE

* Peste 1.400 de jandarmi şi poliţişti vor asigura ordinea la festivalul Electric Castle, în perioada 17-22 iulie, unde sunt aşteptaţi peste 150.000 de participanţi. Pe întreaga perioadă a festivalului Electric Castle, care va avea loc în zona Castelului 'Banffy' din localitatea Bonţida, structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (jandarmi, poliţişti şi pompieri) vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, se arată într-un comunicat transmis de jandarmii clujeni.

* Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit pentru a aproba Planul de măsuri la suspiciunea de pestă porcină africană ca urmare a focarelor identificate în exploataţii de la marginea localităţilor gălăţene Independenţa, Şerbeştii Vechi şi Frumuşiţa, se arată într-o informare transmisă de Prefectura Galaţi.

* Primăria municipiului Baia Mare urmează să pună bazele unui parc industrial şi ale unui centru metropolitan sportiv în nord-vestul oraşului, în imediata vecinătate a DN1C, principalul drum de acces pe conexiunea Baia Mare- Cluj, a declarat pentru AGERPRES primarul Cătălin Cherecheş.

* Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a primit o finanţare de 4,5 milioane de lei de la Ministrul Sănătăţii pentru achiziţia de aparatură medicală. Potrivit conducerii unităţii medicale, este vorba despre mai multe echipamente pentru secţiile Radiologie şi Imagistică Medicală, TBC, Laboratorul de analize medicale sau Serviciul de Medicină Legală.

* Planetariul din Braşov va aniversa duminică 50 de ani de la prima aselenizare, în prezenţa ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi a cosmonautului Dumitru Prunariu, potrivit unei informări transmise de Primăria Braşov.

* Consiliul Local Baia Mare a majorat bursele adresate elevilor din învăţământul preuniversitar cu 100 de lei, iar bursele de merit cu 200 de lei, a declarat pentru AGERPRES primarul municipiului, Cătălin Cherecheş.

* Consiliul Local Baia Mare a majorat bursele pentru elevii din învăţământul preuniversitar cu 100 de lei, iar bursele de merit cu 200 de lei, a declarat pentru AGERPRE primarul Cătălin Cherecheş.

* Primăria Arad va scoate la licitaţie construirea unei parcări subterane cu aproape 600 de locuri în centrul oraşului, sub Piaţa Avram Iancu, care ar urma să fie remodelată la suprafaţă pentru a fi o atracţie pietonală, proiectul fiind estimat la 138 de milioane de lei, a anunţat primarul interimar Călin Bibarţ.

* Primarul Ionuţ Pucheanu a lansat pe pagina sa de Facebook o consultare publică privind proiectul de modernizare, cu fonduri europene de peste 100 de milioane de lei, a două artere principale din Galaţi, a informat biroul de presă al municipalităţii.

* Brigada Multinaţională Sud-Est din Craiova va avea un sediu nou pentru unitate, o sală de sport ultramodernă şi o parcare supraterană, trei proiecte noi de infrastructură ale acestei structuri NATO pe care conducerea comandamentului unităţii i le-a prezentat ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, care a efectuat în zilele de 16 şi 17 iulie o vizită de documentare în unităţi militare din Craiova şi la Deveselu.

* Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea energetică a Galeriilor de Artă din Focşani, proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 280.000 de euro, a informat instituţia.

* Pesta porcină africană (PPA) evoluează în 12 localităţi din judeţul Dolj, cu 62 de focare confirmate şi 11 focare cu suspiciune de boală, iar până acum au murit afectaţi de PPA 118 porci şi alţi peste 1.100 au fost ucişi de urgenţă pentru lichidarea focarelor de boală. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă)

Sursa: Agerpres