ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 16 MAI

* Revărsările de torenţi din zona montană au afectat zeci de gospodării şi case în oraşul Săliştea de Sus, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă. Potrivit acestuia, 46 de case au fost afectate de revărsarea apelor şi 19 anexe gospodăreşti au fost inundate, din care două distruse.

* Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că Guvernul ar trebui să se adreseze instanţelor europene în cazul ţărilor care se opun din considerente politice intrării României în spaţiul Schengen iar acestea să fie forţate să respecte legislaţia.

* O explozie s-a produs la Uzina Mecanică din oraşul Băbeni, au anunţat reprezentanţii ISU Vâlcea. Un tânăr de 22 de ani, care lucra la delaborarea unui proiectil, a murit. Explozia a fost urmată şi de un incendiu, dar acesta a fost stins de personalul din uzină.

* Consilierii locali ai PNL Răzvan Timofciuc şi Etienne Ignat au anunţat că au câştigat un nou proces împotriva Primăriei Municipiului Iaşi, obţinând punerea pe ordinea de zi a 40 de propuneri de hotărâri de consiliu local care au fost ignorate de către primarul Mihai Chirica.

* Scăldatul în zonele naturale de îmbăiere neamenajate de pe râul Olt, utilizate în mod tradiţional de populaţie în sezonul cald, este interzis din cauză că apa este neconformă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

* Primăria Sfântu Gheorghe va lansa un concurs în scopul desemnării celei mai frumoase zone rezidenţiale din oraş, a anunţat edilul-şef Antal Arpad. Potrivit acestuia, concursul are scopul atât de a evidenţia implicarea cetăţenilor în amenajarea spaţiilor verzi, cât şi de a stimula implicarea acestora pe viitor.

* Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că demersurile pentru realizarea viitoarei şosele de centură a localităţii, planificată a fi deschisă circulaţiei rutiere în anul 2022, sunt în grafic, anul acesta urmând, printre altele, să fie făcute exproprierile de terenuri.

* Aproape 700 de amenzi au fost date de poliţiştii dâmboviţeni într-o singură zi, cele mai multe pentru viteză şi neportul centurii de siguranţă, arată un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean. În urma unei acţiuni organizate de către efectivele Serviciului Rutier, au fost aplicate 673 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 211.904 lei, a precizat IPJ. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: Agerpres