ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 14 MARTIE

* Trei preoţi acuzaţi în 2017 că l-au şantajat pe fostul episcop Corneliu Bârlădeanu au fost condamnaţi definitiv de magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi la închisoare cu executare, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Diana Micu Cheptene.

* Autorităţile din Botoşani au confirmat existenţa virusului pestei porcine africane la alţi cinci mistreţi, găsiţi morţi pe două fonduri de vânătoare din nordul judeţului.

* Peste 150 de cadre didactice şi studenţi de la mai multe facultăţi ale Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi au protestat faţă de actuala coaliţie de guvernare şi au cerut abrogarea Ordonanţei 7.

* Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu vor putea intra pe teritoriul Ungariei timp de două zile, vineri şi duminică, anunţă autorităţile de frontieră române, care vor lua măsuri speciale pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei la ridicarea restricţiei.

* Secţia de chirurgie şi ortopedie pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca a fost renovată şi modernizată printr-o donaţie de 31.000 de euro din partea Lions Club Hope.

* Peste 300 de hectare de teren din judeţul Brăila sunt prinse anul acesta în Programul de regenerare a pădurilor, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Silvice Brăila, Cosmina Moisei.

* Poliţia Locală Constanţa atenţionează că într-o singură zi a constatat zeci de nereguli pe principalele străzi şi bulevarde din oraş, în special opriri şi staţionări neregulamentare ale autovehiculelor, fiind date amenzi de aproape 18.000 de lei, în condiţiile în care, începând cu 15 martie, acestor contravenienţi le vor fi şi ridicate maşinile, printr-o hotărâre a municipalităţii, recuperarea lor costându-l pe şofer minimum 570 de lei.

* Numărul incendiilor de vegetaţie uscată a crescut de la începutul anului şi până acum cu 1.730% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pompierii militari aplicând în aceste cazuri şi zeci de sancţiuni atât persoanelor fizice, cât şi primăriilor din judeţ, a precizat inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Dan Pascaru. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres