ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 14 MAI

* Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu, au semnat, marţi, contractul de finanţare pentru modernizarea Portului Tulcea. Contractul are o valoare totală aproximativă de circa 40 de milioane de euro, sumă care va fi finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, şi vizează reabilitarea a şase tronsoane cu o lungime totală de 1.510 metri de pe faleza oraşului Tulcea, potrivit autorităţii judeţene.

* Directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu", David Ciceo, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, după o discuţie cu premierul Ungariei, Viktor Orban, de anul viitor ar urma să fie lansată o cursă aeriană regulată Cluj-Budapesta.

* Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, a declarat marţi, la Timişoara, că deşi volumul tranzacţiilor efectuate prin sistemul comerţului online a crescut în România cu 30% în anul 2018 faţă de precedentul, marja de utilizare este mult prea mică faţă de practicile din Europa de Vest, pentru aceasta fiind necesară uniformizarea legislaţiei care ţine de comerţul online la nivel panunional.

* Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalul Clinic Judeţean "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi va beneficia de investiţii de peste 6,5 milioane lei prin lansarea unui proiect finanţat din fonduri europene, care vizează extinderea, modernizarea şi dotarea acesteia, a declarat marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea.

* Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a declarat marţi, la Oradea, că întreaga cantitate de 30 de tone de peşte impropriu consumului din cauza concentraţiei de mercur peste cea admisă a fost oprită la vamă.

* Preşedintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, afirmă că a depus o plângere penală la DIICOT – Serviciul teritorial Galaţi împotriva lui Liviu Dragnea, preşedinte PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru comiterea de către acesta a infracţiunii de "comunicare de informaţii false", prevăzută de articolul 404 din Codul Penal, în legătură cu afirmaţiile pe care le-a făcut privind protestatarii anti-PSD de la Galaţi.

* Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine Harghita face un apel către locuitorii judeţului să doneze sânge, pentru a exista un stoc suficient, în contextul numărului mare de persoane care va fi prezent la Miercurea Ciuc în data de 1 iunie, când Papa Francisc va oficia o liturghie la Şumuleu Ciuc.

* SC Construcţii SA Sibiu a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei pentru construcţia terminalului de la aeroportul Braşov-Ghimbav, contractul cu aceasta, în valoare de 145,2 milioane de lei, conform ofertei, putând fi semnat peste 10 zile, la expirarea termenului de contestaţii, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

* Primăria Brăila are în plan construirea pe faleza Dunării a unui adăpost pescăresc, care poate găzdui până la 30 de ambarcaţiuni, pentru pescarii care desfăşoară activităţi autorizate de pescuit comercial pe Dunăre. Consilierii municipali brăileni au adoptat, în vederea construirii acestui obiectiv, proiectul intitulat "Măsuri privind îmbunătăţirea siguranţei pescarilor", care ar urma să beneficieze de fonduri europene nerambursabile în valoare de 2,59 milioane de lei.

* Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat marţi, la Oradea, că, în aproximativ două săptămâni, poliţiştii vor fi dotaţi cu aparatele care pot să identifice substanţele psihotrope consumate de şoferi.

* Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor (SPCEEP) Braşov va suspenda şi anul acesta în perioada 1 iunie – 31 august activitatea la punctul de lucru din Făgăraş, a anunţat şefa serviciului, Cristina Stuparu, într-o conferinţă de presă, la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Braşov. AGERPRES/(AS-editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres