ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 13 FEBRUARIE

* Raluca Daniela Bîrsan, femeia care făcea voluntariat ca medic la Spitalul din Ilfov, şi-a falsificat diploma după ce a luat de pe internet documentul unui absolvent de Jurnalism, din Sibiu, pe care ulterior l-a modificat, potrivit purtătorului de cuvânt al Universităţii ''Lucian Blaga'', Teodor Boantă. Potrivit sursei citate, absolventul de Jurnalism de la Sibiu a terminat facultatea în 2008, după care şi-a postat diploma pe blogul personal.

* Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad susţine că fizicianul medical din instituţie a îndeplinit toate condiţiile legale pentru angajare şi are studiile necesare, reacţia venind după ce vicepreşedintele Colegiului Fizicienilor Medicali din România (CFMR), Marin Bodale, a declarat că opt persoane au practicat profesia de fizician în unităţi medicale din ţară fără a avea studiile necesare, între care una din Arad.

* Semafoarele din municipiul Constanţa au montate, începând de miercuri şi până la sfârşitul acestei luni a îndrăgostiţilor, în locul luminii de culoare roşie o inimioară, a anunţat municipalitatea. Reprezentanţii administraţiei locale îi atenţionează pe şoferi că inimioara înlocuieşte semnul de circulaţie "stop". "Recomandăm conducătorilor auto să ţină cont de faptul că inimioara înlocuieşte semnul STOP şi să nu se aventureze să treacă pe culoarea roşie a semaforului", potrivit sursei citate.

* Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe invită cetăţenii să descopere sau să redescopere, de Ziua îndrăgostiţilor, cele mai frumoase cărţi de iubire. Bibliotecarii au amenajat în acest scop două standuri speciale, denumite "Rafturile dragostei", pe care au expus mai multe cărţi cu această tematică, semnate de autori din toată lumea. Tot de Ziua îndrăgostiţilor, proprietarii unui castel din localitatea covăsneană Zăbala oferă vizitatorilor posibilitatea de a câştiga, prin tragere la sorţi, o cazare gratuită pentru o noapte.

* Conducerea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) Teleorman şi-a propus să obţină un procent de 12-13 la sută la alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an. Pentru a atinge acest prag, liderii ALDE Teleorman spun că se vor afla zilnic în teritoriu pentru a înfiinţa organizaţii în toate localităţile. Conducerea ALDE Teleorman a ţinut să precizeze că 6 primari din rândul Partidului Naţional Liberal Teleorman şi-au manifestat intenţia de a trece la ALDE, dar anunţul urmează să fie făcută după alegerile din luna mai.

* Un bărbat de 37 de ani, care lucrează la staţia meteo din staţiunea Parâng, a avut nevoie de sprijinul jandarmilor montani după ce, în timp ce urca pe jos spre locul serviciului, s-a afundat până la piept în zăpada afânată şi a rămas blocat acolo, a informat miercuri Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara. "Acţiunea a fost dificilă având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, ceaţă, viscol şi zăpadă care măsura peste un metru. Bărbatul era afundat în zăpadă până în zona pieptului, însă nu a necesitat îngrijiri medicale", a arătat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, Simona Fodoca.

* Piesa "Sărutul" a Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu-Jiu va fi prezentată, pe 19 februarie, la Teatrul "Odeon" din Bucureşti, cu ocazia manifestărilor organizate de Ziua Naţională Brâncuşi, la 143 de ani de la naşterea sculptorului gorjean. De asemenea, în zilele de 18 şi 19 februarie, Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare "Constantin Brâncuşi", Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu vor organiza "Colocviile Brâncuşi", manifestare dedicată Zilei Naţionale Brâncuşi, la 143 de ani de la naşterea sculptorului. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa: Agerpres