ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 12 MARTIE

* 256 de cazuri noi de tuberculoză au fost înregistrate în cursul anului 2018 în judeţul Vaslui, se arată într-un raport întocmit de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Potrivit sursei citate, în aceeaşi perioadă, figurau 211 bolnavi de tuberculoză rămaşi în evidenţă din cursul anilor trecuţi.

* Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este una dintre cele şapte universităţi de tradiţie în învăţământul tehnic din Europa care s-au reunit pentru a fonda Universitatea Europeană de Tehnologie -'European University of Technology – EUt+'.

* Primăria Sfântu Gheorghe a emis de la începutul anului şi până în prezent 315 carduri pentru 75 de familii numeroase, pe baza cărora membrii acestora vor putea beneficia de anumite facilităţi la evenimentele culturale şi centrele de agrement din subordinea instituţiei. Înscrierile continuă, au precizat reprezentanţii primăriei într-o postare pe internet.

* O fabrică de produse de panificaţie şi patiserie din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, a angajat recent 50 de cetăţeni vietnamezi, măsura fiind luată în contextul unei crize acute de personal cu care se confruntă unitatea, dar şi a creşterii capacităţii de producţie preconizată pentru acest an.

* Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita şi unităţile subordonate îşi continuă protestul faţă de modificările legislative care privesc activitatea Ministerului Public şi îşi vor întrerupe activitatea judiciară şi de supraveghere a urmăririi penale zilnic, timp de două ore, până la sfârşitul acestei luni. Decizia de continuare a protestului a fost luată marţi, cu unanimitate de voturi, în cadrul Adunării Generale a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita şi unităţilor din subordine.

* Bărbatul reţinut pentru furt calificat şi distrugere, după ce ar fi provocat o explozie la un bancomat din municipiul Arad şi a sustras peste 400.000 de lei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce partenera sa, reţinută iniţial în acest caz, va fi cercetată în stare de libertate. Magistraţii Judecătoriei Arad au admis marţi cererea procurorilor de arestare preventivă a bărbatului.

* Poliţiştii braşoveni "iau în considerare toate variantele" în investigaţiile pe care le desfăşoară în dosarul jafului de la bancomatul aflat la parterul unui bloc, de la sfârşitul anului trecut, a anunţat IPJ Braşov după reţinerea celor doi suspecţi din cazurile asemănătoare de la Arad şi Timişoara. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres