ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 12 APRILIE

* Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, vineri, la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului Vigorous Warrior 19, de la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica", din Cincu, judeţul Braşov, că NATO demonstrează prin acţiuni concrete că este pregătită să facă faţă oricăror provocări într-un mediu de securitate care este tot mai complex.

* Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), dr. Raed Arafat, a declarat vineri, la Cincu, cu ocazia Zilei Distinşilor Vizitatori, că unul dintre scopurile Exerciţiului Vigorous Warrior 19, cel mai mare exerciţiu medical din istoria NATO, care presupune acordarea de asistenţă medicală şi socială, într-o situaţie reală de război, este colaborarea între civili şi militari iar acesta a fost atins.

* Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că, în pofida criticilor privind subfinanţarea sistemului, bugetul aprobat pentru Ministerul Educaţiei este mai mare decât a fost în anii anteriori. Subfinanţarea educaţiei a fost şi subiectul uneia dintre numeroasele întrebări la care ministrul Andronescu a răspuns în cadrul întâlnirii cu studenţi din toată ţara, desfăşurată la Oradea cu ocazia Adunării generale a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

* Preşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră că referendumul din 26 mai va da ocazia cetăţenilor României să arate că nu tolerează fenomenul corupţiei. "Trebuie să arătăm clar că românii au toleranţă zero faţă de corupţie şi că îşi doresc ca toţi aceia care şi-au folosit puterea dobândită pentru a se îmbogăţi, pentru a devaliza avutul public, pentru a fura din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni, trebuie să fie pedepsiţi şi că nimeni nu poate să-i ierte pentru furăciunile pe care le-au făcut", a declarat Orban vineri, la Piteşti.

* Deputatul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Varujan Vosganian, a declarat vineri, la Focşani, că Moldova trebuie să recupereze decalajul faţă de restul ţării şi de aceea proiectele care privesc această zonă au prioritate în programul partidului "Foaie de parcurs România". În cadrul conferinţei de presă, deputatul ALDE a declarat că formaţiunea politică din care face parte a refuzat să meargă la consultările de la Cotroceni pentru că acestea "n-au decât rolul de a-l readuce în scena politică pe Klaus Iohannis".

* Primăria oraşului Balş a anunţat vineri că va permite sacrificarea mieilor chiar şi în condiţiile în care Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt nu va acorda avize pentru funcţionarea unui centru temporar de sacrificare a acestor animale, în contextul în care judeţul este inclus în zona de restricţie privind mişcarea animalelor vii din toate speciile ca urmare a evoluţiei pestei porcine africane. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: Agerpres