ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 11 IUNIE

* Trei operaţii de stabilizare a coloanei vertebrale au fost efectuate în premieră pentru judeţele Harghita şi Covasna la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, au anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii conducerii spitalului şi medicii care au realizat intervenţiile.

* Autorităţile au decis, marţi dimineaţă, instituirea unor restricţii de viteză pentru autovehiculele care circulă pe digul Măcin-Smârdan şi pentru ambarcaţiunile care sunt pe Dunăre, din cauza cotelor crescute ale fluviului.

* Dunărea a depăşit la Brăila cu 26 de centimetri cota de atenţie iar deocamdată nu sunt probleme pe digurile de pe terasa judeţului sau în Insula Mare a Brăilei, potrivit informaţiilor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Brăila. Cota la mira Brăila este de 586 de centimetri, cu 11 centimetri mai mare decât în ziua precedentă şi tendinţa este în continuare de creştere.

* Pagubele provocate de ploile de la finele lunii mai înregistrate la nivelul infrastructurii judeţene din Tulcea sunt de peste 6 milioane de lei, se arată într-o informare făcută publică marţi de Instituţia Prefectului.

* Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a semnat, marţi, contractul de finanţare pentru dotarea cu aparatură medicală modernă a Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, proiect în valoare de peste 4,6 milioane lei, potrivit instituţiei.

* Peste cinci milioane de euro fonduri nerambursabile sunt alocate pentru două proiecte care vor fi implementate în vederea îmbunătăţirii vieţii celor peste 7.000 de locuitori din oraşul mureşean Sărmaşu, situat la întretăierea limitelor administrative ale judeţelor Mureş, Cluj şi Bistriţa-Năsăud, potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru.

* Ambulatoriul de specialitate al Spitalului municipal Caracal va fi reabilitat complet, pentru prima dată de la darea în folosinţă în urmă cu cu peste 35 de ani, printr-un proiect cu valoare de peste 10 milioane lei finanţat prin POR. Contractul de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Caracal a fost semnat marţi, la sediul ADR S-V Oltenia, de primarul municipiului Caracal, Liviu Radu şi directorul ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu.

* Serviciul de Ambulanţă Judeţean a primit săptămâna aceasta încă două ambulanţe noi din lotul de 23 promis anul trecut de Ministerul Sănătăţii, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea.

* Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat, marţi, secţia de neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia cu aparatură modernă ce constă într-masă radiantă, în valoare de 10.000 de euro.

* Fenomenele meteo care s-au produs în perioada 1-4 iunie în judeţul Botoşani au afectat aproximativ 800 de hectare de culturi agricole, însă gradul de afectare a culturilor este de până în 20%, a declarat marţi pentru AGERPRES directorul Direcţiei pentru Agricultură, Cristian Delibaş.

* Tânărul de 27 de ani, care l-a lovit cu un scaun în cap pe un jandarm a fost arestat, marţi, pentru 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Cluj. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres