ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 10 IUNIE

* Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a dispus o serie de măsuri, după ce analizele efectuate pentru verificarea calităţii apei folosite la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui au evidenţiat prezenţa bacteriei E.coli. Directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că, potrivit contractului de monitorizare încheiat cu spitalul vasluian, calitatea apei este controlată permanent.

* Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, şi directorul ADR Sud-Est, Luminiţa Mihailov, au semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea cu fonduri europene a Unităţii de Primire Urgente (UPU) a Spitalului Judeţean Brăila, proiect în valoare de şase milioane de lei. Potrivit preşedintelui CJ Brăila, următorul pas este organizarea licitaţiei pentru desemnarea firmei care se va ocupa de lucrări, termenul de finalizare a proiectului fiind decembrie 2022.

* Procurorii DNA Timişoara au ridicat, luni, mai multe documente de la primărie, fiind vorba de un dosar care vizează fapte de corupţie, a confirmat un oficial al Direcţiei. Procurorii timişoreni s-au deplasat, luni, la sediul Primăriei Timişoara pentru a ridica mai multe documente solicitate instituţiei, pe care aceasta le pune la dispoziţie.

* Primarul Nicolae Robu susţine că procurorii DNA care au venit luni la Primăria Municipiului Timişoara i-au prezentat o adresă prin care au solicitat documentaţia legată de circa zece autorizaţii de construcţie şi a certificatelor de urbanism conexe, nefiind vorba despre nicio descindere sau percheziţie. Edilul a menţionat că nu ştie amănunte, ci doar a auzit că ar fi vorba despre nerespectarea regimului de înălţime la construirea unor clădiri, potrivit autorizaţiei.

* Braşovul se menţine în topul destinaţiilor preferate de turişti în Regiunea Centru, aproape jumătate din aceştia alegând să viziteze acest judeţ, la polul opus situându-se Covasna, potrivit unui comunicat al Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Alba.

* Rectorul Universităţii ''Ştefan cel Mare'' Suceava (USV), prof univ dr ing Valentin Popa, a anunţat într-o conferinţă de presă, luni, că, din toamna acestui an, în perspectiva înfiinţării Facultăţii de Medicină, se va introduce un program de licenţă Asistenţă Medicală Generală şi unul de master de Nutriţie şi recuperare medicală.

* Agenţia Naţională a Zonelor Montane a aprobat, pentru judeţul Caraş-Severin, un nou produs atestat montan, fiind vorba de mierea de albine de la Broşteni. Produsele montane vor avea dreptul de a utiliza o etichetă specifică, prin care consumatorii vor fi informaţi asupra zonei din care provin. În această zonă există certitudinea că, nefiind poluată, îi va ajuta pe producători să îşi comercializeze mai bine produsele. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres