ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 10 IULIE

* Unul din cei doi urşi observaţi în mai multe rânduri în ultimele două săptămâni într-o suburbie a municipiului Alba Iulia, Pâclişa, a pătruns, în noaptea de marţi spre miercuri, într-o gospodărie, unde a ucis un câine. Potrivit unor filmuleţe postate de localnici pe reţelele de socializare, ursul a intrat în gospodăria unei familii din Pâclişa, unde a pătruns până în adăpostul porcilor. Ursul a atacat un porc şi a omorât un câine.

* Magistraţii de la Tribunalul Olt au declinat către Judecătoria Slatina competenţa soluţionării cauzei privind solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi adoptată de soţii Săcărin.

* Curtea de Apel Craiova a amânat pentru joi decizia în cazul revizuirii hotărârii de adopţie a Sorinei, fetiţa din Baia de Arama, adoptată de soţii Săcărin, cu dublă cetăţenie – română şi americană.

* Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al Judeţului Vaslui au intervenit în primele şase luni ale anului la 3.340 de situaţii de urgenţă, cu 35% mai multe faţă de perioada similară a anului trecut, au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii instituţiei.

* Astrid Fodor a depus contestaţia la instanţa de contencios administrativ faţă de ordinul emis, în urmă cu o săptămână, de Instituţia Prefectului Judeţul Sibiu prin care i-a încetat mandatul de primar.

* Nou-născuţii din municipiul Suceava vor beneficia de un consult gratuit privind starea generală de sănătate şi o evaluare de kinetoterapie pediatrică, în două clinici din oraş cu care primăria are încheiate parteneriate în acest sens, a anunţat într-o conferinţă de presă viceprimarul Lucian Harşovschi.

* Municipalitatea Reşiţa a semnat contractul de finanţare pentru proiectul cu fonduri UE "Modernizarea transportului public electric şi amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reşiţa – faza 1", în valoare de 20 de milioane de euro.

* Festivalul Roman de la Călugăreni 7R, care va avea loc în data de 3 august, revine în această vară la ideea de festival cu centurioni, gladiatori şi demonstraţii militare şi se va axa pe partea orientală a Imperiului Roman, după ce anul trecut s-a optat pentru o zi a arheologiei, a anunţat arheologul Szilamer Panczel de la Muzeul Judeţean Mureş.

* Cinci comune din judeţul Teleorman în care a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane vor primi ajutoare financiare de la Consiliul Judeţean în valoare totală de peste 100.000 de lei, în vederea implementării planului suplimentar de măsuri pentru combaterea bolii. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres