ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 1 FEBRUARIE

* Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a afirmat, la Arad, că deşi nu poate declara că bugetul este suficient, acesta este "convenabil" şi "substanţial mai mare" decât anul trecut şi cuprinde inclusiv rechizitele şcolare necesare tuturor elevilor într-un an de studii.

* Două focare de pestă porcină africană din satul Amara, comuna Balta Albă, au fost stinse de specialiştii DSVSA, a anunţat Prefectura Buzău. În total, în judeţul Buzău au fost stinse până în prezent cinci focare de pestă porcină africană.

* Un bărbat, în vârstă de 83 ani, a fost internat în spital cu virusul gripal de tip A, subtipul H 3, acesta fiind al zecelea caz din judeţul Galaţi de la începutul sezonului rece, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.

* Numărul de infracţiuni la regimul circulaţiei constatate în cursul anului trecut de poliţiştii rutieri din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost de 893, cu 299 mai multe decât în 2017, ceea ce reprezintă o creştere cu peste 50%, potrivit datelor de bilanţ prezentate vineri de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Mihai Lupşa.

* Municipiul Piatra-Neamţ pierde peste 5,6 milioane de lei prin proiectul de buget pe anul 2019 înaintat spre dezbatere de Ministerul Finanţelor, a declarat, într-o conferinţă de presă la sediul PNL Piatra-Neamţ, primarul Dragoş Chitic. El şi-a exprimat speranţa ca Guvernul să revină asupra proiectului, prin formula propusă fiind afectate toate municipiile.

* O adolescentă de 17 ani şi un bărbat de 42 de ani au fost prinşi în flagrant de poliţişti, în municipiul Slatina, în timp ce ridicau un colet în care se aflau ascunse 1,5 kilograme de cocaină, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

* Primăria Brăila a lansat o aplicaţie prin care şoferii care tranzitează oraşul pot plăti on-line taxa pentru tonaj greu.

* Valul de solicitări de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina din ultima perioadă a determinat suplimentarea spaţiului pentru internarea cazurilor acute, precum şi creşterea numărului de medici prezenţi în spital pentru consultaţii după-amiaza şi în zilele de weekend, potrivit directorului medical al unităţii spitaliceşti, Andrei Ştefănescu. În această săptămână, la Pediatria Slatina s-au prezentat zilnic circa 60 de copii iar în weekend-ul trecut au fost şi 90-100 de pacienţi consultaţi zilnic, a precizat Ştefănescu.

* Peste 70% dintre instituţiile în domeniul sanitar din România nu au un plan de reacţie la incidentele de securitate, a declarat pentru AGERPRES preşedintele Asociaţiei Specialiştilor în Confidenţialitate şi Protecţia Datelor, Marius Dumitrescu, citând datele obţinute în urma realizării sondajului de opinie "GDPR in HEALTH".

* Societatea de Lucrări Drumuri şi Poduri din subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a anunţat că nu va mai deszăpezi DJ 714, drum de acces în zona montană Padina-Peştera, din cauză că nu a primit răspuns la solicitările privind punerea în siguranţă a drumului. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres