ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 7 MARTIE

* Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost audiată la Secţia de investigare a magistraţilor, aproape cinci ore, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

* Peste 100 de profesori şi studenţi ai Universităţii din Bucureşti au protestat în faţa Facultăţii de Litere pentru a-şi afirma solidaritatea cu magistraţii şi pentru a cere abrogarea OUG 7, care modifică legile Justiţiei. Ei au purtat banderole albe şi au afişat pancarte cu mesajele: "Retrageţi ordonanţa!", "Abrogaţi OUG 7!", "Respectaţi principiul separaţiei puterilor în stat!", "Apăraţi statul de drept!", "Justiţie neaservită", "Vieţile noastre se încheie în ziua în care rămânem tăcuţi în privinţa lucrurilor care contează".

* PLUS a anunţat că Biroul Electoral Central a respins, "în mod abuziv", cererea de înscriere în competiţia pentru alegerile europarlamentare din luna mai a Alianţei 2020 USR PLUS, sub pretextul că Dan Barna şi Dacian Cioloş nu ar figura ca preşedinţi ai partidelor pe care le conduc în Registrul partidelor politice. Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a precizat, în context, că va ataca la ÎCCJ decizia BEC, pe care a calificat-o ca fiind "abuzivă şi nedemocratică".

* Preşedintele PMP Eugen Tomac a anunţat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis la Curtea Constituţională sesizarea PMP cu privire la neconstituţionalitatea înfiinţării Biroului Electoral Central în perspectiva alegerilor europarlamentare. PMP a contestat la ÎCCJ decizia de excludere din rândul formaţiunilor care vor avea reprezentanţi în Biroul Electoral Central constituit pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

* Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis Financial Times o adresă prin care a dorit să rectifice unele "informaţii nereale" pe care le-ar fi transmis ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, într-o scrisoare adresată publicaţiei. AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres