ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 5 IULIE

* Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a declarat că, potrivit legii, responsabilitatea formulării propunerii de constituire a completurilor specializate de la Instanţa supremă revenea preşedintelui ICCJ sau vicepreşedintelui care a coordonat activitatea în materie penală. Ea a adăugat că trebuie să existe ''un grad de exigenţă şi rigoare la un standard ridicat'' în ceea ce priveşte conduita managerială la ICCJ.

* Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a afirmat, la Digi 24, că şefa CSM, Lia Savonea, "tânjeşte de mult" la revocarea conducerii Instanţei supreme, pentru a numi în loc persoane "mai puţin predispuse la independenţă".

* Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va fi prelungit termenul privind scutirea de taxa clawback pentru imunoglobulină şi produse din plasmă şi derivate din plasmă. "Făcând analize, ne-am dat seama că nu putea rezolva problema dacă nu prelungim acel act normativ", a explicat Pintea.

* România va participa, în luna august, ca invitat de onoare, la Târgul de Carte de la Beijing, cu o delegaţie de aproximativ 40 de scriitori şi editori, a anunţat preşedintele interimar al Institutului Cultural Român, Mirel Taloş.

* Deputatul USR Cristina Prună a anunţat că a depus, la Curtea Constituţională, o sesizare cu privire la numirea lui Marian Neacşu în funcţia de vice-preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu)

Sursa: Agerpres