ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 4 IANUARIE

* Parchetul General a publicat un mesaj pe Facebook prin care solicită ajutorul cetăţenilor pentru identificarea mamei al cărei bebeluş a fost găsit mort, în data de 30 decembrie, pe o bandă de sortare a gunoaielor din localitatea Dragomireşti Vale, judeţul Ilfov.

* DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal în Bucureşti, fiind deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice. Oficiali ai DIICOT au declarat că dosarul a fost preluat la data de 31 decembrie 2018. Pe 29 decembrie, Primăria Municipiului Bucureşti a reclamat accesări ilegale ale sistemului de semaforizare.

* Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat "fără nicio logică" propunerile pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării fără ca echipa sa să fi terminat analiza, a afirmat deputatul PSD Mircea Drăghici, propus pentru portofoliul Transporturilor.

* Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că decizia şefului statului, Klaus Iohannis, de a respinge nominalizările de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor este corectă şi normală, motivând că cei propuşi – Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici – nu au legătură cu domeniile respective.

* Ministrul Apărării, Gabriel Leş, susţine că este ilegal decretul preşedintelui Klaus Iohannis privind prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării. El a declarat, pentru AGERPRES, că, în contextul în care România deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, şeful statului ar trebui "să dea mâna cu Guvernul", nu să se gândească la viitorul mandat.

* Liberalii au depus, la sediul Avocatului Poporului, solicitarea de sesizare a Curţii Constituţionale asupra OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri fiscal-bugetare. AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres