ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 31 IANUARIE

* Inspectorul general şcolar Ioana Neacşu a anunţat în şedinţa Consiliului General că sunt 97 de noi cazuri de gripă în şcolile din Bucureşti.

* Generalul-locotenent Laurian Anastasof va prelua funcţia de locţiitor al şefului Statului Major al Apărării (SMAp), în baza unui ordin emis de ministrul Apărării, Gabriel Leş. Potrivit Ministerului Apărării, acesta va prelua prerogativele începând cu data de 1 februarie. Curtea de Apel Bucureşti a admis o cerere depusă de MApN de suspendare a decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului SMAp, generalul Nicolae Ciucă.

* Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că analizele făcute de Direcţia de Sănătate Publică indică faptul că nivelul clorului din apa furnizată în Bucureşti este în limitele admise, dar recomandă în continuare prudenţă.

* Un număr record de producţii româneşti lansate în 2018 – 79 de filme – intră în cursa pentru nominalizări la cea de-a 13-a ediţie a premiilor Gopo, informează Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc într-un comunicat transmis AGERPRES.

* Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte duminică în şedinţă, la Palatul Parlamentului, printre temele de discuţie numărându-se priorităţile legislative din noua sesiune parlamentară, în primul rând bugetul, a anunţat secretarul general al formaţiunii, Codrin Ştefănescu. AGERPRES/(editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres