ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 3 IULIE

* Curtea Constituţională a României a stabilit că există un conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR. Curtea Constituţională susţine, în decizia privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători de la Instanţa supremă, că urmează a fi rejudecate dosarele soluţionate în primă instanţă şi care nu au sentinţe definitive.

* Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, cu 228 de voturi "pentru", unul "împotrivă" şi 19 abţineri, proiectul pentru modificarea unor acte normative privind votul în străinătate la alegerile prezidenţiale.

* Senatorii au adoptat un proiect legislativ privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

* Asocierea dintre compania franceză Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa a câştigat licitaţia referitoare la construcţia corvetelor multifuncţionale, a anunţat ministrul Apărării, Gabriel Leş.

* Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, este desemnat în funcţia de vicepremier interimar, a informat Administraţia Prezidenţială.

* Camera Deputaţilor şi Senatul au numit, în şedinţă comună, membrii Consiliului de Administraţie al BNR, ai Consiliului Fiscal şi l-au desemnat pe preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului. Votul a fost secret, cu buletine. În favoarea lui Mugur Isărescu au votat 300 de parlamentari, iar împotrivă 15.

* Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în trei dosare în care sunt vizaţi fostul edil al municipiului Constanţa Radu Mazăre şi funcţionari ai Primăriei. 'Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în trei dosare distincte şi începerea urmăririi penale într-un al patrulea dosar faţă de mai multe persoane (inculpaţi şi suspecţi) din cadrul Primăriei Constanţa', informează un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

* Guvernul va suplimenta cu trei milioane de lei fondurile alocate finanţării programului care dă posibilitatea elevilor de etnie română care studiază în şcoli cu predare în limba maternă din Ucraina să beneficieze de burse de studiu, a anunţat premierul Viorica Dăncilă. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu)

Sursa: Agerpres