ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 29 MARTIE

* Procurorii de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au anunţat că fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, ea având şapte interdicţii, printre care obligaţia de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea procurorului de caz, să nu vorbească cu presa despre dosarul său şi să nu activeze ca procuror la Parchetul General.

* Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a depus, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o contestaţie împotriva măsurii controlului judiciar, dispusă împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa. Instanţa supremă va judeca, miercuri, contestaţia depusă de Kovesi.

* Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei, în acest sezon, a ajuns la 189, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

* Premierul Viorica Dăncilă a declarat că, în cadrul reuniunii interguvernamentale româno-elene, desfăşurată la Palatul Victoria, a convenit cu omologul său Alexis Tsipras un plan de acţiune care să reflecte priorităţile agendei bilaterale şi care să stabilească o strategie clară de cooperare pe termen lung între cele două ţări, în toate domeniile de activitate.

* Bulgaria este pentru România un partener cheie în regiune, iar schimburile comerciale au depăşit anul trecut 4 miliarde de euro, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, la finalul celei de-a V-a reuniuni a Consiliului de cooperare la nivel înalt Guvernelor celor două ţări.

* Trei candidaţi pentru funcţia de procuror general – Daniel Horodniceanu, Gabriela Scutea şi Marian Drilea – au depus la Ministerul Justiţiei dosare incomplete, aceştia având termen până luni să aducă documentele care lipsesc, a informat Ministerul Justiţiei.

* Traficul rutier în Pasajul Unirii se va închide pe ambele sensuri de circulaţie, începând de vineri seara, de la ora 22,00, şi până luni, la ora 4,00, pentru realizarea unor lucrări de întreţinere. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres