ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 28 IANUARIE

* Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este invitat marţi, la Comisia economică din Senat, pentru a discuta pe tema raportului de sfârşit de an pe care l-a întocmit Banca Naţională, dar şi despre modul în care se stabileşte indicele ROBOR pentru cei cu creditele în lei, a declarat, pentru AGERPRES, senatorul ALDE Daniel Zamfir, preşedintele forului parlamentar.

* Premierul Viorica Dăncilă a reiterat sprijinul constant acordat de România pentru integrarea euroatlantică a Republicii Macedonia, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu viceprim-ministrul macedonean pentru Afaceri europene, Bujar Osmani, a informat Guvernul.

* Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat numirea inspectorului-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, în funcţia de şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului General, a anunţat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

* Procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă, a declarat că dosarul 'Black Cube' privind hărţuirea fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi ar putea fi soluţionat în prima jumătate a acestui an. 'Se lucrează în acest dosar. Avem promisiuni că în cursul acestui an, eu sper ca în prima jumătate a acestui an, acest dosar să fie soluţionat', a spus Bănilă.

* Aproximativ 200 de autoturisme au fost avariate pe raza Sectorului 4, din cauza copacilor sau a crengilor rupte ca urmare a fenomenului de ploaie îngheţată, informează Primăria, prin intermediul unui comunicat de presă transmis AGERPRES. Totodată, în cursul zilei au început să vină la sediul Primăriei Sectorului 4 proprietari ai maşinilor avariate, în vederea obţinerii despăgubirilor promise de autoritatea locală.

* Liberalii doresc modificarea Legii educaţiei naţionale, astfel încât să fie reintrodus examenul de admitere la liceu şi la facultate, a anunţat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, după şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănesc, editor online: Irina Giurgiuu)

Sursa: Agerpres