ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 28 FEBRUARIE

* Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de extrădare a ziaristului turc Kamil Demirkaya deoarece, din probele administrate, a rezultat că autorităţile din Turcia au făcut acest demers în scopul urmăririi sau pedepsirii acestuia pe motive de opinii politice ori de apartenenţă la un anumit grup social, se arată în motivarea instanţei.

* Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a transmis o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă în care somează Guvernul să dea 'un mandat de vot favorabil' candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru poziţia de procuror-şef al Uniunii Europene.

* Procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor, îi cere premierului Viorica Dăncilă abrogarea OUG 7/2019, pe motiv că actul normativ ar produce un blocaj în instituţie începând cu 20 martie, când expiră delegările unor şefi de secţie.

* Senatorul Şerban Nicolae, iniţiatorul unei propuneri legislative privind repatrierea rezervelor de aur ale BNR, consideră că România îşi poate permite, în prezent, 'să-şi ţină rezerva de aur în propriul teritoriu', pentru că are o creştere economică sustenabilă şi o inflaţie ţinută sub control.

* Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat că propunerea legislativă privind rezerva de aur a ţării noastre, depus de social-democraţii Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae, reprezintă 'efectul propagandei ruse în România', menţionând că acest demers este unul care are alte baze politice decât cele care ţin de interesul românilor.

* Activitatea gripală a avut un trend descrescător, dar cu menţinerea extinderii naţionale în săptămâna 18 – 24 februarie, iar numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrat a fost de 99.601, a informat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres