ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 24 APRILIE

* Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind desemnarea miniştrilor interimari la Justiţie, Fonduri Europene şi pentru Românii de Pretutindeni – Ana Birchall, Eugen Orlando Teodorovici şi, respectiv, Ştefan-Radu Oprea. Şeful statului a semnat şi decretele prin care a luat act de demisiile foştilor miniştri – Tudorel Toader, Rovana Plumb şi Natalia-Elena Intotero.

* Fostul şef al Autorităţii Electorale Permanente Daniel Barbu este urmărit penal în dosarul în care a fost pus sub acuzare şi trezorierul PSD Mircea Drăghici, a anunţat DNA. Barbu s-a prezentat la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile formulate pe numele său.

* USR va ataca la Curtea Constituţională proiectele de modificare a Codurilor penale, deoarece, prin modificările adoptate, România devine 'un rai infracţional', a declarat preşedintele partidului, Dan Barna. Şi PNL a anunţat că va contesta la CCR aceste proiecte adoptate de Camera Deputaţilor.

* Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că Fondul de Dezvoltare şi Investiţii devine operaţional, prin intermediul acestuia urmând să se asigure dezvoltarea 'corectă' şi 'echilibrată' a comunităţilor locale din întreaga ţară.

* Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Palatul Cotroceni, cu o delegaţie a Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), context în care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care PSD legiferează, a informat Administraţia Prezidenţială.

* Trei elevi de la Colegiul Naţional 'Gheorghe Lazăr' au fost depistaţi pozitiv cu Neisseria meningitidis, dar sunt purtători clinic sănătoşi, a informat Ministerul Sănătăţii.

* Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea fostului finanţator al clubului Dinamo Cristian Borcea de a fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Rahova. Decizia nu este definitivă. AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres