ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 23 MAI

* Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind reglementarea activităţii de ridesharing va fi pus joi în consultare publică, urmând ca acest act normativ să fie adoptat săptămâna viitoare.

* UDMR nu va susţine nicio iniţiativă sau măsură a Guvernului, iar protocolul de colaborare cu coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect, a informat liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

* Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Fondul de Dezvoltare şi Investiţii va fi extins pentru finalizarea construcţiei şi amenajării spaţiilor de depozitare şi păstrare a produselor agricole, iar procedura de solicitare a finanţării prin acest program va fi simplificată prin eliminarea autorizaţiei de construcţie din lista documentelor necesare la depunerea dosarului.

* Ministerul Justiţiei a anunţat că a dotat parcul auto al tuturor instanţelor de judecată din ţară, precum şi pe cel propriu cu 241 de autoturisme noi, marca Dacia Logan.

* Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că, de la începutul anului şi până în prezent, au fost eliberate 411 certificate de conformitate pentru medicii care doresc să profeseze în străinătate.

* Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, care va avea loc în perioada 14 – 23 iunie, aduce 540 de evenimente, susţinute de 3.300 de artişti din 73 de ţări, care vor juca în 75 de spaţii, cu aproximativ 70.000 de spectatori pe zi, a declarat Constantin Chiriac, preşedintele FITS, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute, la sediul ARCUB din Bucureşti. AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa: Agerpres