ŞTIRILE SERII BUCUREŞTI – 22 MARTIE

* Administraţia Prezidenţială a confirmat că preşedintele Klaus Iohannis va avea, marţi, consultări cu reprezentanţi ai societăţii civile cu privire la posibilul referendum pe justiţie. Elena Calistru, preşedintele Funky Citizens, a scris, pe Facebook, că a primit şi a acceptat invitaţia de a participa la consultările şefului statului cu o parte a organizaţiilor din societatea civilă cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiţie.

* IGSU a recepţionat şase automacarale cu braţ ridicător şi platformă pentru transport, accesorii şi materiale, achiziţionate prin proiectul "Multirisc" – modul I, în vederea creşterii capacităţii de reacţie şi răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă.

* Un număr de 71 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în 12 judeţe şi în Bucureşti, în perioada 18 – 22 martie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Acestea au fost înregistrate în Sălaj – 31, Prahova – 11, Teleorman – 9, Bihor – 4, Bucureşti, Buzău – câte trei cazuri, Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov – câte două cazuri, Constanţa, Cluj, Dolj, Olt – câte un caz.

* Uzina Mecanică Bucureşti va produce 197 de transportoare blindate 8×8 de tip Piranha 5, a anunţat ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş.

* Instituţiile în care românii continuă să aibă cea mai mare încredere sunt Armata şi Biserica în plan intern, respectiv NATO şi Uniunea Europeană în plan internaţional, la polul opus fiind partidele politice – relevă un sondaj INSCOP, realizat în perioada 5 – 13 martie, la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer. AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres